problem with pdf to doc conversion

Discussion in 'Software Q&A' started by sridatta, Oct 15, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sridatta

    sridatta An Esoteric Geek

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    283
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    hi all...

    i have a pdf document.. and when i try to copy the text from that file, some greek n latin charecters are appearing instead of text.. I checked the file security settings of that pdf file.. "content copying and file extraction: Allowed" the permissions are granted for copying..

    still, i m not able to copy.. I have tried several pdf to doc converters but in vain.. any other way to extract??

    pls help.. its urgent..
     
  2. n2casey

    n2casey Super Hero - Super Powers

    Joined:
    Sep 1, 2006
    Messages:
    766
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dynamic
    Nothing wrong with ur pdf file. Just copy the text from it, paste in Microsoft Word and change the font to Arial or whatever u want.
     
  3. OP
    OP
    sridatta

    sridatta An Esoteric Geek

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    283
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    ya... i tried all the possiblities.. but same text appears.. :(

    will appear as the below if i copy it and paste in word.

    If i directly copy the same text from pdf to here.. it appears as

     
  4. iMav

    iMav The Devil's Advocate

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    7,004
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Masti Ki Paathshaala
    re-obtain the pdf .... try to re-print it using a pdf printer such as pdf995 and chk it
     
  5. n2casey

    n2casey Super Hero - Super Powers

    Joined:
    Sep 1, 2006
    Messages:
    766
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dynamic
    OK.
    Just download Solid PDF Converter & install it. Now using it, u can convert ur PDF file in document (text) format.
     
  6. OP
    OP
    sridatta

    sridatta An Esoteric Geek

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    283
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    @mAV3
    ya.. i tried it with paperless printer and pdf redirect and copied.. same result :(
     
  7. n2casey

    n2casey Super Hero - Super Powers

    Joined:
    Sep 1, 2006
    Messages:
    766
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dynamic
    Might b possible that ur pdf file is corrupted.
     
  8. OP
    OP
    sridatta

    sridatta An Esoteric Geek

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    283
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    oops.. no.. i am able to see the text and images..
     
  9. iMav

    iMav The Devil's Advocate

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    7,004
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Masti Ki Paathshaala
    wat version of reader are u using ..... try to use adobe professional ...
     
  10. n2casey

    n2casey Super Hero - Super Powers

    Joined:
    Sep 1, 2006
    Messages:
    766
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dynamic
    Ya! mAV3 is right. Use Adobe Acrobat Reader
     
  11. OP
    OP
    sridatta

    sridatta An Esoteric Geek

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    283
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    i m using adobe acrobat reader 7.0.5

    the view of pdf file in acrobat reader is gud.. but when i try to copy the text in a particular file, it appears as i posted above...

    text from other pdf files i have are being copied as it is..

    even i tried opening clipboard.. but no use.. clipboard too contains same rubbish..

    i suppose the pdf file is some way encrypted.. but i see that permissions for extracting and copying are allowed for that pdf..
     
  12. DukeNukem

    DukeNukem Come get Some

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    417
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Home Sweet Home
    May Be the font is embedded in the pdf file which is not present in your system. see the file's properties to make sure
     
  13. ctrl_alt_del

    ctrl_alt_del A Year Closer To Heaven

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    1,369
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    Can you upload the PDF file here so that someone from us can do the needful for you and also find out whats going wrong and where?
     
  14. OP
    OP
    sridatta

    sridatta An Esoteric Geek

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    283
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    since the pdf is too big, i m attaching a sample of it..
     
  15. wizrulz

    wizrulz GUNNING DOWN TEAMS

    Joined:
    Mar 5, 2005
    Messages:
    1,724
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MUMBAI
    If u can get then install adobe acrobat professional and save the file as text and use it....
     
  16. OP
    OP
    sridatta

    sridatta An Esoteric Geek

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    283
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    guys.. plz help me....
     
  17. DukeNukem

    DukeNukem Come get Some

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    417
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Home Sweet Home
  18. sakumar79

    sakumar79 Active Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    2,441
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Madurai
  19. OP
    OP
    sridatta

    sridatta An Esoteric Geek

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    283
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    @sakumar79

    actually, the s/w listed in that article didnot worked.. but seems that the info is related.. i'll try to ask google help :D

    i m studying Computer Science Engineering in BITS-Pilani.. 3rd yr..
    actually my frend wanted it.. he wants to submit the assignment..
    __________
    @DukeNUkem

    BTW... how to send MIME attachment??
     
  20. DukeNukem

    DukeNukem Come get Some

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    417
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Home Sweet Home
    its mentioned in the site, give it a reading brother and u'll know.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page