Problem with PC Suite

Discussion in 'Software Q&A' started by esh1manarsenal, Aug 9, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. esh1manarsenal

    esh1manarsenal New Member

    Joined:
    Jul 22, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am having a problem with connecting my 6600 with my laptop via a bluetooth. I use the connection manager of the PC Suite and it detects my phone. But when I give the correct authentication code for it and try to connect, it says it cannot authenticate. Can someone please tell me what is wrong ? I use windows XP SP2...
     
  2. OP
    OP
    esh1manarsenal

    esh1manarsenal New Member

    Joined:
    Jul 22, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok. I am bumping this thread. Can someone please help me solve this problem ?
     
  3. Pathik

    Pathik Google Bot

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    9,747
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    wich pcsuite ver r u using.....
    and try pairing 1st then connecting wit pc suite...
     
  4. Ishan

    Ishan New Member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bharuch,Gujarat,India
    first of all remeber that..only nos. can be entered in ur mobile...while typing the PAss code...

    SO write numerical pass codes in both PC and mobile

    Dont connect through PC suite..Generally it is having problem
    Connect from BlueSoleil 1.6+
     
  5. Raaza

    Raaza New Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi,

    i'm not using BlueSoleil, instead use windows blutooth which works fine,
    with BlueSoleil I couldn't connet to pc suite.

    U need not use connection manager in pc suite,

    if u connect ur blutooth dongle firsttime, windows will install the drivers and after installation go to control panel and click on blutooth devices, then click add device give the pass key wich shuld be the same numerical on both pc and mobile and then take pair option in ur mobile>connect>bluthooth>pair
    now ok

    u can also add com ports in pc bluthooth settings.

    these are the procedures I've done in my pc and everything works fine

    and last u can configure ur connections in pc suite, that's all.
     
  6. mehulved

    mehulved 18 Till I Die............

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    5,790
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India, Mumbai, Marine Lines
    Bluesoleil drivers work fine with PC Suite as long as you downloaded updated drivers from the net. I have told this 'n' times before. It is the older version of the drivers that are bundled with the dongle that cause problems. Download the new version from their site and it will work.
    There will be 3-4 options on which drivers to choose. For that search the forum, I have answer it before.
     
  7. Raaza

    Raaza New Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi, tech_your_future

    I've tested with latest Bluesoleil in this week and ended in failure, but the same time Bluesoleil overwrite the drivers which windows itself installed earlier at the time of blutooth dongle connected. after that I couldn't send or recieve any files with windows blutooth, and had ro remove Bluesoleil to fix the problem, then works fine

    And

    should I installed new drivers for B/T donlge?
    then How can I get it?
     
  8. mehulved

    mehulved 18 Till I Die............

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    5,790
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India, Mumbai, Marine Lines
    Didn't you downlaod latest drivers from bluesoliel.com ?
     
  9. Raaza

    Raaza New Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    no. I just downloaded the latest version.

    I couldn't find any link for drivers in bluesoleil.com
    can you please provide me the link?
    Is it necessary the latest drivers espicially when I got the latest version?
     
  10. mehulved

    mehulved 18 Till I Die............

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    5,790
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India, Mumbai, Marine Lines
  11. the.kaushik

    the.kaushik œ∑´®†¥¨ˆøπåß∂ƒ©˙∆˚¬Ω≈ ç√∫˜

    Joined:
    Aug 11, 2006
    Messages:
    1,046
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    with bluesolie driver and software installed i think u cant use the windows "send to" option also and pc suite wont work.it happened to me. if u hav service pack 2 it should detect it self..

    do this.. hope it wold work..see sp2 is installed

    uninstall nokia pc suite..
    switch off ur bt
    go to "my comp.." property and then to device manager and then uninstall ur bt.
    restart ur laptop.
    switch on ut bt.
    it will install the software automatically
    go to bt setting from control pannel and switch on "turn discovery on"
    click "show bt notification...".
    go to ur mobile.
    search for devices..
    u will get ur laptop.
    use a pass key
    a message will pop up in ur task bar.
    click it and place will be ther to enter the pass key
    do and its done..
    try to send a small file from ur pc to mobile using "right-click->send to" option and if its workin then install pc suite..
    also use only that pc suite which came with ur mobile.

    all the best...
     
  12. mehulved

    mehulved 18 Till I Die............

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    5,790
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India, Mumbai, Marine Lines
    I have used Bluesoleil drivers with Windows XP SP2. And I was very well able to use both- PC suite as well as 'send to' option. I don't know how you'll aren't able to.
    Also, I had used updated drivers from bluesoliel site and latest PC suite from nokia's site.
     
  13. the.kaushik

    the.kaushik œ∑´®†¥¨ˆøπåß∂ƒ©˙∆˚¬Ω≈ ç√∫˜

    Joined:
    Aug 11, 2006
    Messages:
    1,046
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    don kno yar.. i tried and was not able.. may b the latest one do but after the installation of sp2 its not reqired so i din checked recently
     
  14. mehulved

    mehulved 18 Till I Die............

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    5,790
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India, Mumbai, Marine Lines
    This I am talking about is before last October. I haven't used windows after that. So, it's not about anything latest. See it might need something to be changed a bit. Google up. I did make some google searches to fix it up but don't remember now.
     
  15. mediator

    mediator New Member

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Messages:
    2,491
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In ur Evil Mind!
    May be the Issue is with firewall......Not sure! Turn it off and then test!
     
  16. solomon_paulraj

    solomon_paulraj 666

    Joined:
    May 8, 2005
    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Tiruchi, Tamil Nadu, India
    did you check your mobile by connecting it with other mobile and using the send to option... there may be also a problem with your mobile...
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page