Prblm with notepad

Discussion in 'Software Q&A' started by Samish, Nov 6, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Samish

    Samish New Member

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    whenever i open notepad it shows a msg
    " Windows cant find 'c:\doc and stngs\samish\....\*(file name).txt' make sure u typed the name corrctly, and then try again. to search a file ,clik start button and then search"

    wats the prblm, plz send me the solution.
     
  2. anandk

    anandk Distinguished Member

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Messages:
    3,786
    Likes Received:
    106
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
  3. Vishal Gupta

    Vishal Gupta Microsoft MVP

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    5,173
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AskVG.com
    From where u open the notepad?
    I mean did u try to open notepad by giving command notepad.exe in RUN dialog box? It should work!

    I think if u r opening notepad from programs menu, then may be the shortcut command has been changed?

    So pls confirm by open notepad from RUN ;)
     
  4. OP
    OP
    Samish

    Samish New Member

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hey man cant understand wat they r trying to say
    any more solutions?
     
  5. Vishal Gupta

    Vishal Gupta Microsoft MVP

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    5,173
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AskVG.com
    Ok!

    I was asking from where are you opening Notepad? Are you opening it from Start -> Programs -> Accessories -> Notepad ?

    If yes! Then try to open it from RUN dialog box, by giving command:

    notepad.exe

    If you still get the same error, then pls post and we'll find another solution.

    And if notepad opens from RUN without any problem, then its only a shortcut problem ;)

    PS: Its again in wrong section dude! Sorry but I'll hv to report it :)
     
  6. OP
    OP
    Samish

    Samish New Member

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    it means every time i want to open a ntpad i have to open it frm run cmd
    i dont want to use run cmd again n again. plz giv me some easy methd.
    i open it frm where it is.
    __________
    so where i have to post it
     
    Last edited: Nov 6, 2006
  7. rakeshishere

    rakeshishere HELP AND SUPPORT

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    1,604
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    0
  8. Vishal Gupta

    Vishal Gupta Microsoft MVP

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    5,173
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AskVG.com
    I was not asking u to open notepad each time from RUN box.
    I was asking to check it and then tell the result so that we can know whether the problem is related to the shortcut or not! :)

    From ur above post, I think u r able to open it from RUN, so do one thing!

    Goto:

    Start -> Programs -> Accessories

    and now right-click on Notepad and select Properties, now in Shortcut tab make sure the value of Target field is:

    %SystemRoot%\system32\notepad.exe

    If its not then change it ;)
     
  9. OP
    OP
    Samish

    Samish New Member

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    target area is correct.
    whenever i dbl clik any txt file to open, it shows that msg.
     
  10. mehulved

    mehulved 18 Till I Die............

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    5,790
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India, Mumbai, Marine Lines
    Doesn't belong to open source
     
  11. Vishal Gupta

    Vishal Gupta Microsoft MVP

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    5,173
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AskVG.com
    You should mention in the first post that u r getting this error while opening a text file ;)

    You said that u get the error while opening the notepad!

    Now do this!

    Open Tools -> Folder Options and in File Types tab look for Txt filetype. Now click on Advanced button and select Open then click on Edit button. now change the entry into "Application used to perform this action" to:

    C:\WINDOWS\system32\NOTEPAD.EXE %1
     
  12. JGuru

    JGuru Well-Known Member

    Joined:
    Dec 25, 2005
    Messages:
    1,705
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Space-time continuum
    @Samish, Read the Forum rules carefully before posting!!.
    Your question must be posted under the correct section. There are several
    sections like 'QnA', 'Software Troubleshooting' , 'Open Source' etc., Only question
    related to 'Open Source' must be posted in the Open Source section. For eg.,
    queries regarding problems in Linux or Solaris or other Open Source softwares or
    O.S fall under 'Open Source'.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page