Poor video quality on W700i

Discussion in 'Mobiles and Tablets' started by dOm1naTOr, Jul 29, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    I recently exchanged my good old 3230 with a new W700i. I am happy with its speed, but the photo quality is not as great as expected when transferred to a PC. Nokia had better sharpness nd details but SE got good color reproduction.

    I converter some of the Video songs to 3gp and mp4, but its quality is too poor when played fullscreen. That is the edges have big big jaggies. But o problem if not fulscreen. Is there any way I can view quality videos in fulscreen mode with good volume.?????
     
  2. aseem1986

    aseem1986 New Member

    Joined:
    Jul 30, 2006
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I bought the W700i recently and was shocked to find that video clip size is limited to 15 sec and not till memory becomes full. Is there any way to increase it???
     
  3. OP
    OP
    dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    Ohh..hoooo
    Just change the shooting mode to "High Quality" and video size to 176x144.
    You can shoot as long as you can.
    By the by did you try any other video files from PC. Just try one in fullscreen mode...damn..its too ugly.
     
  4. OP
    OP
    dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    Please guys...please suggest a way to increase the vid quality...
     
  5. sagsall4u

    sagsall4u New Member

    Joined:
    Apr 16, 2005
    Messages:
    188
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    i am using a SE K750i and my video quality also sucks .. maybe its a prob with SE.. what d hell neways
     
  6. infra_red_dude

    infra_red_dude Wire muncher!

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    6,156
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    i'm quite satisfied wid the video quality on phone screen.

    also, the videos when transfered to the computer can be enlarged to a greater extent than any other phone widout much compromise on the quality.
     
  7. coolendra

    coolendra Neil is Here...

    Joined:
    Jun 18, 2005
    Messages:
    392
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    LALA LAND

    i totallly agree.... i am using w800i... whc is working jst as fine for me......

    no probs as yet !!!!!!!
     
  8. OP
    OP
    dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    We are not talkin bout captured video, but the one transferred from PC which ive converted to 3gp or mp4 from mpg or vob. It suffers from jagged edges only if vied in landscape/fullscreen mode.
    But if u people get good quality then plz explain which softies do u use to convert and the best config to convert.......
     
  9. infra_red_dude

    infra_red_dude Wire muncher!

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    6,156
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    mehulved likes this.
  10. OP
    OP
    dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    Thnx IRdude. ill check it out nd come back
     
  11. csczero

    csczero New Member

    Joined:
    Aug 2, 2006
    Messages:
    241
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    poor video quality well it's a sony. May be canon should jump into mobile market
     
  12. infra_red_dude

    infra_red_dude Wire muncher!

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    6,156
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    well dude, i see no reason for this comment!

    anyways, just be careful about cropping. crop it in custom mode at 176x144 for full screen otherwise u'll end up wid black strips on top and bottom.
     
  13. deathvirus_me

    deathvirus_me New Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, India
    only the newer phones has good video capture quality .. 6280 does 640*480 .. while its brother the 6270 does only 176*144
     
  14. OP
    OP
    dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    Oh i just can't do it..the quality is geting worse with nero.
    @ IRdude: plz if u can, upload a small video file (say 1 or 2 MB) to rapidshares or somethin nd share it with all of us. Maybe the defect is due to my phone(W700i).

    [I observe quality problems only in fullscreen mode. In portrait mode its best].
     
  15. infra_red_dude

    infra_red_dude Wire muncher!

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    6,156
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    did u set the encoding option as extra quality?
     
  16. OP
    OP
    dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    Yeah I did whatever written in the link..
    Darn..my good old 3230 was much better in videos..I used to store full movies in avi.
     
  17. infra_red_dude

    infra_red_dude Wire muncher!

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    6,156
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    hey if size is not a problem, then increase the bit rate! the bit rate cap is only to limit the file size!
     
  18. OP
    OP
    dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    The size is not a problem(ive 2x1Gb stick). Increaing bitrate causes frame to be slower nd looks like paying doom3 on an MX card.
     
  19. infra_red_dude

    infra_red_dude Wire muncher!

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    6,156
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    are u using recode or recode 2? just check the version. dunno why but i get pretty decent quality!
     
  20. OP
    OP
    dOm1naTOr

    dOm1naTOr Wise Old Owl

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    4,152
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    shhhh!!!!! on a sniper point
    Yeah .its Recode2...
    PLZ if u can upload a small video and give us a try. Many of my friends bought this new cell(w700i) hearing my words and are now blaming me for the vid quality. Also battery life is not as gr8 as expected (maybedue to loudspeaker).

    Ohh..sorry..soryy...
    I just tried playing those files from file manager nd it looked gr8.
    The prob is only seen when viewed from WALKMAN. But sound is a lit greater in walkman(maybe due to my equalising).

    DO u guys also view from file manager?
     
    Last edited: Aug 6, 2006
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page