Plzzzzz HELP me : Internet EXplorer problem

Discussion in 'Software Q&A' started by yours_truly, Nov 18, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. yours_truly

    yours_truly New Member

    Joined:
    Nov 18, 2004
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi frnds
    Plz help me out on this one

    IE was affected with cydoors application.I manually deleted cd_load.exe and also some other files having garbage filenames and company "Melcosoft Corp" possssibly trojans or spyware
    Now IE fails to load any web page .When a site is requested,it simply opens the 'file Download' dialog box .Even offline html files r not opened giving error msg " Unable to send command to the program"

    I had earlier installed SP1 ..Now i cant reinstall IE or IE SP! as i says "newer version present"

    Is there any soultion . I desperately need IE as i work in Visual Studio.NET regularly
    Plz help mods plzz
     
  2. Deep

    Deep Version 2.0

    Joined:
    Jan 23, 2004
    Messages:
    977
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    I will suggest that if you are using Windows XP then update it with Service Pack 2

    i think it shall do the job....

    if you are using other OS then let me know..

    Deep
     
  3. xenkatesh

    xenkatesh Bewitched!

    Joined:
    Feb 7, 2004
    Messages:
    468
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    chennai
    Dude Remove the IE and Install Freshly.
     
  4. SmoothCriminal

    SmoothCriminal New Member

    Joined:
    Mar 28, 2004
    Messages:
    331
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai
    My word is Remove IE & DONT install it again.. Go 4 Mozilla or Opera..
     
  5. Tech&ME

    Tech&ME Banned

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    1,438
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    You need not uninstall and then install IE , u can repair IE go to the following link to know more about it.

    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;318378

    Method 2 is as follows:
    An even easier way of reinstalling IE in Windows XP is this: make sure you have the options for showing hidden files and folders turned on in Folder Options -> View of Control Panel. Then find the file called Ie.inf in the Windows\Inf folder. Right click it, and select the Install option from the Context Menu that scrolls out.

    Use the secound method at your own risk!
     
  6. aadipa

    aadipa New Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    997
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Palghar, Mumbai
    u can remove IE but then 90% of ur system will be useless
    IE is tightly integreted into newer OS so don't remove it.
    but u can start using alternatives.
     
  7. it_waaznt_me

    it_waaznt_me Coming back to life ..

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    A bit closer to heaven
    Please post your HijackThis Logfile for better assesment of your problem.
     
  8. AGENT_SMITH

    AGENT_SMITH New Member

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Online
    remove ie, start using firefox
     
  9. cooljeba

    cooljeba The Photoshop Guy

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Messages:
    606
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On Your monitor!
    hmm no need to remove IE just install firefox and start using it :D
    http://www.getfirefox.com

    BTW AGENT_SMITH sup with avatar? that gives a lotta double meaning :p u know what i mean :D

    ..:: peace ::..
    Jeba
     
  10. [deXter]

    [deXter] New Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Your best option would be to (re)install XP SP2.

    Alternatively you can also type: sfc /scannow in your Start -> Run.

    Note:

    To reinstall only Internet Explorer 6 use the following registry key:
    (Start -> Run -> Regedit)

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components\{89820200-ECBD-11cf-8B85-00AA005B4383}

    Right-click the IsInstalled (REG_DWORD) value, and then click Modify.
    Change the value data from 1 to 0, and then click OK.
    Quit Registry Editor, and then install Internet Explorer 6.

    [​IMG]
    _________________
    Firefox
    Rediscover the web
     
  11. OP
    OP
    yours_truly

    yours_truly New Member

    Joined:
    Nov 18, 2004
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi all
    Thanx a lot for the overwhelming response . I would readily use Firefox for browsing ,in fact,doin it right now. but the thing is I use ASP.net and no way of testing the pages except in IE so u see IE is essential for me

    I took ur advice and insalled XP SP2 ,but the problem persists.In fact tis worsened , not a single help file (eg when i click on Help & Support Center) opens .It gives me a security warning
    "Your current security settings do not allow this file to be downloadeD"

    And same ol story with IE ,just the title bar displays the page heading but nO HTML content is displayed

    I tried to reinstall IE by modifying the "IsInstall " subkey in registry but to no avail

    Ill post the Hijackhis logfile here but i dont think spyware's at play here as i have manually hunted down every piece of it even removed an IE add-on that was changing he home page everytime

    Any other soln i wud be grateful
     
  12. [deXter]

    [deXter] New Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Hmm.. If you are going to such lengths, then the fastest and easiest solution would be a format and a reinstall :)

    [​IMG]
    _________________
    Firefox
    Rediscover the web
     
  13. Deep

    Deep Version 2.0

    Joined:
    Jan 23, 2004
    Messages:
    977
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    i hope you are using Administrator user

    check it here start - run - control userpasswrds2

    select advanced tab - press advacned button..

    see Admin user is present or not...

    if present then login using that user and see whats happening...

    Deep
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page