password for booting

Discussion in 'Software Q&A' started by hariharan, Oct 9, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hariharan

    hariharan New Member

    Joined:
    Sep 24, 2004
    Messages:
    137
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mysore
    I just want to know how do we set up a booting password. I mean even to enter the O.S selection screen I want to setup a password from Win 98 or Win XP. Plz help me. Also how do we prevent unauthorised persons from entering the Win 98 as we can easily press the cancel button in the initial screen and enter the O.S without entering the password. I just need some mechanism to prevent Win 98 from loading even if the person chooses the cancel option.
     
  2. it_waaznt_me

    it_waaznt_me Coming back to life ..

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    A bit closer to heaven
    Set the password in BIOS.
     
  3. saROMan

    saROMan QA Juggler

    Joined:
    Aug 22, 2004
    Messages:
    801
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    format c: /s/u/x
    for ur 1st q...d/l XOSL ....excellent tool for booting in to the OS of ur choice.....you can set pwd for that.....or simple go to BIOS ...go to Adv chipset .....change the security option from setup to system ....set your pwd..and then rebbot...now...the PC wont go past POST screen unless n untill u give the correct PWD.........

    as far as ur 2nd q ..check out old Digit CD's there r plenty of such softs ..to prevent in win98.....:D
     
  4. firewall

    firewall New Member

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Messages:
    299
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata - INDIA
  5. SHell

    SHell New Member

    Joined:
    Aug 22, 2004
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    YOU CAN'T SEE ME
    when ur computer boots press the del button at startup.
    u will enter the setup section.

    from there select set superviser password option.

    enter ur password, confirm it and then save and exit setup.
    ur done. :lol:
     
  6. sujithtom

    sujithtom New Member

    Joined:
    Aug 14, 2004
    Messages:
    512
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Not anywhere near you
    You can set password through BIOS. Press Del to enter BIOS during booting
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page