1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

overclocking an amd sempron 2500

Discussion in 'Overclocking' started by abhishek_sharma, Feb 28, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. abhishek_sharma

    abhishek_sharma New Member

    Joined:
    Apr 8, 2005
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    can a amd64 sempron 2500+ on an asus k8v-mx mobo be overclocked. can the mobo also be overclocked?? if yes give a few links to resopurces or some tips...

    next the mobo can have upto 64mb shared gfx, i have a 512 mb ram, as well as a geforce4 mx 4000 128 mb dedicated gfx card which i used earlier. i wanted to knw whether the onboard gfx will offer better performance than the dedicated card?
     
  2. ragsbava

    ragsbava New Member

    Joined:
    Jul 16, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ya abhishek a dedicated gfx is better option than the onboard one :|
     
  3. check it out at www.guru3d.com/forums.u have to register it.it has a mind blowing thread(sticky) on overclocking AMD processors.
     
  4. Vyasram

    Vyasram The pWnster

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    841
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Karaikudi,TN
    i tried it on A gigabyte mobo , only to crash my friend's system, later i had to cl;ear cmos to make it working again.

    While oc ing a low model like 2500 which is for budget pcs, youre takin a huge risk. Overclock by just reading the mobo manual or asus website
     
  5. OP
    OP
    abhishek_sharma

    abhishek_sharma New Member

    Joined:
    Apr 8, 2005
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    when i tried to change the agp voltage to 1.6v frm 1.5v then the system didnt boot up, so i had to clear my mobos cmos...
    but i have changed the clock freq of the cpu a bit higher and no probs yet
     
  6. wizrulz

    wizrulz GUNNING DOWN TEAMS

    Joined:
    Mar 5, 2005
    Messages:
    1,724
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MUMBAI
    check out the tuts section....i guess a tuts on overclocking CPU already there... :wink: :lol:
     
  7. darklord

    darklord New Member

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Messages:
    1,428
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune,India
    Yes you definately can overclock AMD Sempron 2500+ but for doing so,you need a good OC friendly board like Asus K8N series,DFI LP NF3,MSI K8N series....
    You have mentioned that you have Asus K8V-MX motherboard,which has onboard grafix and motherboards based on onboard grafix are not exactly suitable or recommended for overclocking. :wink:

    Well even though the Sempron is a value processor,it is based on the 90nm fab tech of AMD and has E6 stepping,AMD cleverly locked Vcore and Multiplier adjustments for this CPU hence it cant be overclocked on a value board.These CPUs are known to overclock insanely given a perfect platform.So value CPUs dont exactly translate into bad overclockers.
    No Motherboard manufacturer gives you a detailed guide or instructions to overclocking in the motherboard manual. :wink:

    You dont need to up the AGP voltage at all while overclocking your system..lol
    may be you were looking for Vcore but you wont find it as its locked for the Sempron series till 3000+ models.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page