outlook express

Discussion in 'Software Q&A' started by mahendran, Sep 5, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mahendran

    mahendran Member

    Joined:
    Jul 29, 2004
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Thottakad,Kottayam,Kerala
    hi friends,

    after configuring outlook express,i am able to receive mails.but i am not able to sent any mail.is it due to any settings in the outlook express.

    please advise and help
     
  2. 47shailesh

    47shailesh Security Exp

    Joined:
    Apr 28, 2006
    Messages:
    733
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    on which webmail u have ur account......
     
  3. ahref

    ahref eWebGuru

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    427
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dehradun
    What error message you are getting, please check your smtp server are correct or not.
     
  4. ilugd

    ilugd Beware of the innocent

    Joined:
    Dec 25, 2005
    Messages:
    1,009
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    as shailesh and ahref said, give details of your mail account (which provider) and also the setting of outlook express. I guess that would help in solving your problem.
     
  5. tuxfan

    tuxfan New Member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Most SMTP service providers will ask for authorisation. So going to Tools > Accounts > Properties > Servers and enabling "My Server Requires Authenticate" may help. Additionally, check the SMTP server with your service provider.

    As others have already said, giving info about your service provider may help.
     
  6. OP
    OP
    mahendran

    mahendran Member

    Joined:
    Jul 29, 2004
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Thottakad,Kottayam,Kerala
    i use both satyam and sancharnet (not broadband).

    the error while trying to send mail was as follows

    port;25secure (SSC):No.servor error 553.error no.oX800ccc79
     
  7. saurabh.sauron

    saurabh.sauron New Member

    Joined:
    Jan 19, 2006
    Messages:
    506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Middle Earth
    try SSL encryption for SMTP server. some POP accounts require it. also do 'My Server requires Authentication'.
     
  8. ahref

    ahref eWebGuru

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    427
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dehradun
    If you are doing secure password authentication then uncheck it. Also check whether your SMTP server are correct or not. Also some server require that you pop before sending the mail.
     
  9. OP
    OP
    mahendran

    mahendran Member

    Joined:
    Jul 29, 2004
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Thottakad,Kottayam,Kerala
    hi friends,

    i had tried all your suggestions.now i am not even able to receive mail through outlook.

    my pop configuration is as follows.

    imap.satyam.net.in
    smtp.satyam.net.in
     
  10. tuxfan

    tuxfan New Member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Are you using IMAP or POP? There is some difference between the two!

    If you are not able to recevied mails thru outlook, then revert back to the earlier settings!

    Secondly, some ISPs put restriction on using their SMTP servers. So if you connect thru Satyam, then you may not be able to use SMTP of sancharnet and vice versa.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page