Oclocking using nvidia ntune!Please Help!

Discussion in 'Graphic cards' started by gannu_rox, Jun 30, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. gannu_rox

    gannu_rox New Member

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Messages:
    371
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Thrissur
    Hi guys,

    I downloaded the ntune utility for nvidia cards.
    How abt the auto-tune feature? Is it safe and efficient?
    Any ntune user, pls help.

    Thanx
     
  2. shovik

    shovik Banned

    Joined:
    Jun 8, 2005
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hooghly
    Everything in relation to OC is safe until and and unless limitation are maintained. Assuming that you have downloaded NVIDIA nTune Version: 5.00.06.06, which is the latest, I am giving out a .pdf file which would help you get better accustomed with its use.

    here is the link download the pdf for instructions:
    http://rapidshare.de/files/24559400/NVnTune50_UGv11.pdf.html

    Regards,
    Shovik.
     
  3. deathvirus_me

    deathvirus_me New Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, India
    Dude .. any oc'ing with automation is not recommended .. constant fluctuation results in quite a voltage variation , and if the PSU is not able to balance the load properly then u'll properly end up with a dead card ... set the clocks urself ... much more safe and stable ...
     
  4. Rollercoaster

    Rollercoaster -The BlacKCoaT Operative-

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Messages:
    1,206
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dehradun, India
    it is no use to OC with ntune. even if it succeds it will noware near the cieling that u can achieve with manual OCing
     
  5. deathvirus_me

    deathvirus_me New Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, India
    Oc'ing with Ntune is ekdam similar to what u do with Coolbits ... .. just a diff. interface ...

    And about reaching sky high speeds .. u'll need rivatuner , to disable internal clock test i.e.
     
  6. mario_pant

    mario_pant New Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    425
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mushroom KiNGDOME!
    can u plz elabor8 on that?
     
  7. deathvirus_me

    deathvirus_me New Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, India
    Which part ??
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page