NVidia Drivers

Discussion in 'Graphic cards' started by nishant_nms, Oct 23, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nishant_nms

    nishant_nms New Member

    Joined:
    Sep 5, 2005
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    I have got ASUS K8N-VM motherboard. It has nVidia 6100/410 chipset. The problem is that when I install 91.47 Forceware driver it starts giving me problem. It starts not to recognize my monitors capability to display graphics at 1024x768 with 85Hz frequency. I have only option to use 60 Hz. But when I downloaded the driver from ASUS 81.85 it started to work gr8 for me. Plz help
    __________
    I have got one more question. On nvidia driver pages there are many drivers to download other than graphics and nforce. Which drivers are needed for my PC and what other drivers are for
     
    Last edited: Oct 23, 2006
  2. ashu888ashu888

    ashu888ashu888 Core i7 (nehalem) Owner

    Joined:
    Jan 22, 2005
    Messages:
    3,472
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    Bro, If u are having a AGP/PCI-e card (a.k.a. Graphics Card) wich is of Nvidia and If u are seeing this page---> www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp then under Start here section, u can select the Graphics driver, then move on to choose b/w Ge force/TNT2/<any other choice depending on ur AGP/PCI-e card> tat u hv it installed on ur AGP=PCI-e slot on ur motherboard and then u can select b/w the OS wich u hv it installed on ur system.

    U can then d/load the drivers for ur AGP/PCI-e (e for express) card. Remember: the drivers for ur mobo are different than those for ur AGP/PCI-e card (a.k.a Graphics card). Read ur motherboard manuals as they will giv u an idea abt wat u are having on ur Motherboard.


    Cheers n e-peace....
     
  3. techtronic

    techtronic I Always Prefer 1080p

    Joined:
    May 22, 2006
    Messages:
    1,018
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    What size is your monitor ?
    Why am i asking this question is you say you are using 1024*768 with 85Hz which i think is way too high if its a 14'' Monitor ?
     
  4. OP
    OP
    nishant_nms

    nishant_nms New Member

    Joined:
    Sep 5, 2005
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    @techtronic Hey man I told that I am able to get resolution of 1024x768@85 with the old forceware driver81.85. Btw my monitor is 17 inch.

    @ashu888ashu888 My PC has 6100 onboard graphics and 410 southbridge
     
  5. ashu888ashu888

    ashu888ashu888 Core i7 (nehalem) Owner

    Joined:
    Jan 22, 2005
    Messages:
    3,472
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    If thats the case, then there is No harm in using the Old drivers, as it is that version 81.85 is not too outdated. even sumtime back sum drivers released by Nvidia had problems so users switched on to older version. There is not much of a difference. SO i would recommend u to switch over to 91.33 and see wat happenes.


    Cheers n e-peace...
     
  6. Thor

    Thor Member

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    501
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Bangalore
    Yo! I suffered the same when installed 91.47 . So I reverted back to 85.xx and thats the best.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page