ntfs to fat32

Discussion in 'QnA (read only)' started by sportymaniac, Mar 16, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sportymaniac

    sportymaniac Guest

    I have converted my FAT32 file system to NTFS by convert command.now i want to convert it back to FAT32 but it shows convert is not available for NTFS.How can i convert it back.i have windows xp.
     
  2. eddie

    eddie El mooooo

    Joined:
    Jan 26, 2006
    Messages:
    1,414
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India
    You can use Partition Magic. It can convert NTFS to FAT32 but remember that it is also known as "Partition Tragic". So do backup your data before doing anything as drastic as changing from one file system type to another. imho you can try Partition Magic but the best way to do it will be to delete the partition and then format. Choice is yours.
     
  3. Chindi_Chor

    Chindi_Chor New Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    C:\Windows\System.....
    wit out deletin..how to convrt..
     
  4. hafees

    hafees New Member

    Joined:
    Feb 25, 2004
    Messages:
    405
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kerala
    as eddie said, it is very risk to convert fat32 to ntfs. The risk is even higher if you had password protected any of your directories, or used encryption etc. It will throw an error message in the middle and u can do nothing. So BE CAREFUL
     
  5. nach p

    nach p New Member

    Joined:
    Jan 10, 2006
    Messages:
    241
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    mUMBAI
    BTW why do u want to convert from NTFS to FAT32.As Eddie told use partition magic or u can use Windows Disk Management.

    I think NTFS is better than FAT32.
    If we consider Security ,Compatabality ,Reliabality and Efficiency then all points for NTFS only.
     
  6. OP
    OP
    sportymaniac

    sportymaniac Guest

    Actually i want to reinstall windows but it tells me that i need to format all my drives to reinstall windows.If only c drive i can understand but all the drives?? :?: :?:
     
  7. shakti

    shakti New Member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    visnagar
    Have u tried it through Command Prompt.????
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page