1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

Not able to listen streaming music.

Discussion in 'Open Source' started by startmenu, Mar 2, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. startmenu

    startmenu New Member

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bhubaneswar
    I listen music from raaga.com . in win xp . Now I tried the same in fedora core 4 ( Firefox ).
    The raaga jukebox opens on clicking on a song and then " initialising player " and " loading "
    messages show for infinite time . Not able to listen anything . What should I do to listen music ? Also I switched to Opera in win xp and the same thing happens there , in IE its fine .

    Do i have to install plugins for them ??
     
  2. Satissh S

    Satissh S New Member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    692
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai , India
  3. piyush gupta

    piyush gupta New Member

    Joined:
    Sep 8, 2005
    Messages:
    1,284
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    never land
    yeah u ned to install plug-ins to support in Firefox & opera
     
  4. mehulved

    mehulved 18 Till I Die............

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    5,790
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India, Mumbai, Marine Lines
    Does any of it work. I have tried a lot of things to play raaga.com on linux but haven't been successful at all. I will look at your solutions and try again.
     
  5. OP
    OP
    startmenu

    startmenu New Member

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bhubaneswar
    Installed java plugin (rpm) from
    http://java.com/en/download/linux_manual.jsp
    real player rpm from
    http://www.real.com/linux/
    and had to remove helix player as it would interfere with real as the instruction manual said .
    then when raaga jukebox opens real player also opens showing " the following components are required , unknown file format
    URL
    /home/username/.mozilla/firefox/hiob9hte.default/Cache/59D91DD6d01 "
    there is a file named 59D91DD6d01 but dunno what is it .
    the "check for update " box takes here
    https://player.helixcommunity.org/2004/unix/help/uptodate.html
    but says your player is up to date .
    then installed plugger from
    http://fredrik.hubbe.net/plugger.html
    nothing worked .
    again hellix player from
    https://helixcommunity.org/download.php/1140/HelixPlayer-1.0.4.752-20050401.i586.rpm
    and again installed real player (bin) , all this in vain ! !
     
  6. mehulved

    mehulved 18 Till I Die............

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    5,790
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India, Mumbai, Marine Lines
    Have you tried installing win32codecs? That might help.
     
  7. OP
    OP
    startmenu

    startmenu New Member

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bhubaneswar
  8. mehulved

    mehulved 18 Till I Die............

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    5,790
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India, Mumbai, Marine Lines
    I dunno about raaga but mp3 and vcd files should surely play. Does any other sound play?
     
  9. OP
    OP
    startmenu

    startmenu New Member

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bhubaneswar
    Only system sounds and audio cds play .
     
  10. mehulved

    mehulved 18 Till I Die............

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    5,790
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India, Mumbai, Marine Lines
    Does the music on the hard disk play?
    If yes then I guess the problems lies with permissions. I don't know the exact way followed by FC but you might need to add your user account to audio group to use the audio facility.
    I hope you're using a separate user account and not root.
     
  11. OP
    OP
    startmenu

    startmenu New Member

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bhubaneswar
    Yes i use a non-root account and audio cds can be played so i guess the audio permissions are ok . Is there any way to run mplayer from command line as it is not listed in sound and video section , i see man pages for mplayer but can't figure out the commands to run it.
     
  12. OP
    OP
    startmenu

    startmenu New Member

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bhubaneswar
    Here I go !! Able to play a dvd using mplayer by reading man pages . Feel like on the top of the world !! Will check what other files i can play tomorrow . Thanks guys for your support I regained faith in myself .
     
  13. mehulved

    mehulved 18 Till I Die............

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    5,790
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India, Mumbai, Marine Lines
    That's nice. So what was the problem? Mentioning the solution might help others in the future.
     
  14. Satissh S

    Satissh S New Member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    692
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai , India
    @startmenu: Nice habit!! :) Always read the man pages, when in doubt.
    Nothing much of a problem., i guess he had to install dvd-codecs to play stuff in mplayer.
     
  15. OP
    OP
    startmenu

    startmenu New Member

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bhubaneswar
    After installing all the codecs i had to read the man pages to get started. But still my vcds don't play in mplayer , have to search for player options. after all linux is about trial and hard search i guess :)
     
  16. Satissh S

    Satissh S New Member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    692
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai , India
    Linux takes you from the uncertainity of the bsod's to the certainity of FOSS, it ain't trial and error ;)
    You need to install the codecs to play vcd's. I'am damn sure. Or do the following,
    ln -s /dev/hdc /dev/vcd
    It shud work. Lets see.
     
  17. OP
    OP
    startmenu

    startmenu New Member

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bhubaneswar
    @satish , i did the above thing , but only creates a symbolic link . How i am supposed to play vcd files in the drive . i tried "mplayer' , "helixplayer" , "vlcplayer" in the use a custom command box but nothing works . How u guys play all your video files . what commands do u use ? Please tell me.
     
  18. Satissh S

    Satissh S New Member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    692
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai , India
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page