nikon digicam users read this....

Discussion in 'Mobiles and Tablets' started by iMav, Dec 22, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. iMav

    iMav The Devil's Advocate

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    7,004
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Masti Ki Paathshaala
    all u ppl using nikon digicams ..... don make the mistake i made ... don plug the cam to the PC in ON state .... if ur cam is on and directly plugged to the PC ..... say bye bye to transferring pics thru the data cable ... i learnt the hard way ... i had a coolpix 2xxx series cam not sure abt the latest series ... if some1 cud experiment and let us all know whether nikon has rectified the problem
     
  2. krazyfrog

    krazyfrog Guest

    So what exactly happens if you connect your Nikon digicam to your pc in ON state? Aren't digicams supposed to be connected to pc in ON state only?
     
  3. OP
    OP
    iMav

    iMav The Devil's Advocate

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    7,004
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Masti Ki Paathshaala
    well i took the cam to a guy (not nikon) he said tht nikon cams hav the problem of reverse current ... if they are on and u connect them the reverse current ruins the mobo .... and for repairing its around 7-8k

    ps ur cam works normally, takes images and all u cant only transfer em thru the data cable
     
  4. krazyfrog

    krazyfrog Guest

    Funny i haven't ever heard/read about this problem anywhere. Must be a problem with a few units. I don't think all Nikon cameras would be suffering from this problem. Even Digit who always include Nikon cameras in their camera tests never mentioned this problem.
     
  5. drvarunmehta

    drvarunmehta New Member

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Just use a memory card reader to transfer data.
     
  6. OP
    OP
    iMav

    iMav The Devil's Advocate

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    7,004
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Masti Ki Paathshaala
    ^^ thts wat i hav to do ... but i hav been told tht this problem has plagued most nikon cams ... not sure of the new L series .... but the older 1s 3000 series i hv been told tht they too are suffer from this problem
     
  7. sourav237

    sourav237 New Member

    Joined:
    Oct 13, 2006
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kalyani, WB
    i think first connect the cable wth comp then turn on the camera but don't connect the cable when the cam is on
     
  8. OP
    OP
    iMav

    iMav The Devil's Advocate

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    7,004
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Masti Ki Paathshaala
    yes
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page