Need for speed playing error please help

Discussion in 'QnA (read only)' started by AMITAGARWAL02, Nov 14, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    470
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    I have compaq presario 700 Laptop that plays need for speed 1 at good settings and
    Need for Speed - Porsche Unleashed at very low frame rate..
    But i cant play Need For Speed HighStakes on it.
    It says nfshs.exe is not a valid application

    I have win xp home edition
    please help me.

    thanks
     
  2. Nemesis

    Nemesis New Member

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    1,634
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New York
    high stakes will not run on xp....it needs win 95/98...i have tried it too...doesnt work....EA might have released a patch or something so check their website
     
  3. Prashray

    Prashray New Member

    Joined:
    May 18, 2004
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Locating....Locating....Access Denied!
    I think going here will help you.
     
  4. perk_bud

    perk_bud New Member

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    k2
    patch 4.50 should solve the problem.
     
  5. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    470
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    i will try it today
    mine computer is 700 presario.
    because it is laptop i cant upgrade it
    please tell which versions of need for speed it cant run

    thanks
     
  6. Nemesis

    Nemesis New Member

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    1,634
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New York
    i think high stakes is the only version that will not run...im not sure abt nfs3 and the original nfs....ive used all the others and they work fine on xp....
     
  7. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    470
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    also tell how to play Need For Speed Porsche Unleashed.
    It didnt run on win xp. not tried on win 98 machine because that is pentium 600

    also can u tell all the versions of need for speed released till now
    like Porsche Unleashed,hot pursit,hot pursit 2, etc
    with their release date and also tell their names with nfs1 ,nfs 2 ,nfs 6
    like which is nfs 1 or nfs 6
    like i know hot pursit 2 is nfs 6
    thanks.

    i can run need for speed HighStakes in win 98
    but getting this error when running hot pursuit race in HighStakes
    AMF=15 airadio.c(1131) Dispa:ch banter speech bank did not get loaded
     
  8. Nemesis

    Nemesis New Member

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    1,634
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New York
    ok...i dont know the release dates but on average, EA releases a new NFS game every year....i mean i remember that i bought NFS2 in 1998...the original NFS came b4 that, the next 1 was NFS3 Hot Pursuit, then came NFS High Stakes, then NFS Porsche Unleashed, then NFS Hot Pursuit 2 (2002), then NFS Underground (last year) and finally the just released NFS Underground 2....
    porsche unleashed should work on xp...i tried it and it did work...or at least the demo did...
     
  9. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    470
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    please tell how to play Need For Speed Porsche Unleashed
     
  10. Nemesis

    Nemesis New Member

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    1,634
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New York
    ok what error do u get in porsche unleashed??? and pls give ur laptop's config.
     
  11. techno_funky

    techno_funky da' Ťurntable ruleth

    Joined:
    Dec 2, 2003
    Messages:
    845
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Mumbai
    for playing porsche unleashed
    u need to emulate ur windows to win 98 /2k
     
  12. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    470
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    How to emulate windows.i dont know anything
    I can play without graphics card this :-

    Need for speed 2nd edition
    Need for speed high stakes
    Need for speed hot pursuit 2

    I dont have graphics card

    Thanks
     
  13. Nemesis

    Nemesis New Member

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    1,634
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New York
    hey techno, r u sure u need 2 set it 2 run in compatibility mode??? i seem 2 remember that it ran fine without any compatibility issues on my xp system....and the win 2k setting will not run it...xp is based on win 2k remember....win 98 might do the trick...

    ok do this:
    go 2 all programs and right click the program's shortcut...go 2 properties and select program compatibility....then choose win 98 and click OK...
    another way 2 do it by All Programs-->Accessories-->Program Compatibility Wizard and follow the instructions from there....
     
  14. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    470
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    DONE THAT DID NOT RUN.
    PLEASE HELP ME.
    PLEASE TELL IF THERE ANY PATCH AVAILABLE
     
  15. Nemesis

    Nemesis New Member

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    1,634
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New York
  16. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    470
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    THANKS BUT THAT NOT HELPED ME

    THANKS
     
  17. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    470
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    THIS DID NOT HELP ME THANKS Digitized Spammer
    AS THERE IS NO BUDDY.EXE ANYWHERE
    PLEASE HELP

    THANKS
     
  18. Nemesis

    Nemesis New Member

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Messages:
    1,634
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New York
    shoot....well i'll try something else and let u know if i get a solution...maybe you could try re-installing it....i mean, the demo worked fine on XP when i tried it out a long time back....so i dont know y it aint working on ur system....is it a legal copy??? mebbe it is a pirated copy and is giving u trouble....try installing it on some other computer....
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page