My new Rig!!!!!

Discussion in 'Hardware Q&A' started by capri435, May 22, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. capri435

    capri435 New Member

    Joined:
    Jul 18, 2005
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi,everyone.was a bit busy so couldnt post.My new system is ready.Heres the final configuration.

    AMD X2 4200+
    ASUS A8NE

    Transcend TS128MLD64V4J 1gbX2 RAM @ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS)

    Seagate ST3250824AS 250Gb Sata II HDD
    SONY DVD RW DW-G120A
    Gainward Powerpack ultra 6200 TurboCache 128MB(Plus 128 Shared)
    Atrix Server Cabinet with 450W power supply

    The cabinet is very cool with display for time,date,Temperatures for cpu,hdd,Gpu.Rpm of cpu fan and chasis fan.I'll soon post the pics of the system also.

    But strangely am not experiencing performance as expected from such a high end system.Am mainly using the system for 3Ds Max right now.and it seems slow.Myfriends system with AMD 3200+ and 1GB ram,nVidia 6200 card is performing better.I dont know why.The rendering of files is slow aswell as the viewport is also abit slow.While rendering i checked the system ram usage and 1.3 gb was still free but still the rendering was so slow.
    At present i can just show u the bencmark results of Everest Ultimate edition 2006.A lot softwares like bitlord,windowblinds,norton,spyware doctor were running during the bencmarks.These are just an indication my comps performance so that u can get a basic idea and see if anything MAJOr is wrong.I'll soon try to post some detail benchmarks of sandra and 3d mark etc.
    Here r the everest results.


    EVEREST Ultimate Edition 2006 © 2003-2006 Lavalys, Inc.

    --------------------------------------------------------------------------------


    Version EVEREST v2.80.568 Beta
    Benchmark Module 2.0.139.0
    Homepage http://www.lavalys.com/
    Report Type Report Wizard
    Computer GROWEL-8827ADA2 (MSSERVER)
    Generator Guri
    Operating System Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)
    Date 2006-05-22
    Time 18:32


    Summary

    --------------------------------------------------------------------------------


    Computer:
    Computer Type ACPI Multiprocessor PC
    Operating System Microsoft Windows XP Professional
    OS Service Pack Service Pack 2
    Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
    Computer Name GROWEL-8827ADA2 (MSSERVER)
    User Name Guri
    Logon Domain GROWEL-8827ADA2
    Date / Time 2006-05-22 / 18:32

    Motherboard:
    CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2216 MHz (11 x 201) 4200+
    Motherboard Name Asus A8N-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
    Motherboard Chipset nVIDIA nForce4 Ultra, AMD Hammer
    System Memory 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    BIOS Type Award (11/25/05)
    Communication Port Communications Port (COM1)
    Communication Port ECP Printer Port (LPT1)

    Display:
    Video Adapter NVIDIA GeForce 6200 TurboCache(TM) (256 MB)
    3D Accelerator nVIDIA GeForce 6200 TurboCache
    Monitor Samsung SyncMaster 793S/793V/MagicSyncMaster CM173G [17" CRT] (HHAXC36142)

    Multimedia:
    Audio Adapter Realtek ALC850 @ nVIDIA nForce4 - Audio Codec Interface

    Storage:
    IDE Controller NVIDIA nForce4 Parallel ATA Controller
    IDE Controller NVIDIA nForce4 Serial ATA Controller
    IDE Controller NVIDIA nForce4 Serial ATA Controller
    Floppy Drive Floppy disk drive
    Disk Drive ST3250824AS (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
    Optical Drive SONY DVD RW DW-G120A
    SMART Hard Disks Status OK

    Partitions:
    C: (NTFS) 29996 MB (20239 MB free)
    D: (NTFS) 20002 MB (16356 MB free)
    E: (NTFS) 14998 MB (14933 MB free)
    F: (NTFS) 63671 MB (13845 MB free)
    G: (NTFS) 49795 MB (22849 MB free)
    H: (NTFS) 20002 MB (14761 MB free)
    I: (NTFS) 40005 MB (12824 MB free)
    Total Size 232.9 GB (113.1 GB free)

    Athlon64 X2 4200+ 2217 MHz Asus A8N-E nForce4-Ultra Dual DDR403 3-3-3-8 CR2
    Memory Read
    5822 MB/s

    Memory Write
    3922 MB/s

    Memory Copy
    4279 MB/s

    Memory Latency
    66.2 ns

    CPU Queen
    4250

    CPU PhotoWorxx
    13897

    CPU ZLib
    25906 kb\s

    FPU Julia
    2491

    FPU Mandel
    3688

    FPU SinJulia
    2295

    And please suggest what could be the problem.
    Thanx
     
  2. kalpik

    kalpik In Pursuit of "Happyness"

    Joined:
    May 18, 2005
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    1. Remove Norton, install NOD32
    2. Remove Windows Blinds
    3. Awesome machine :D
     
  3. samrulez

    samrulez New Member

    Joined:
    Apr 16, 2006
    Messages:
    1,334
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Yep remove NAV coz its a system hog.
    Do u have any other background services?
    If yes then remove the unwanted ones.
    U have a cool machine,send us the pics,<>~!
     
  4. zombie

    zombie Resident Weapons Expert

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Messages:
    202
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Alpha Centauri
    Forget about everything. Tell me how much did you shell out for this killer.
     
  5. drvarunmehta

    drvarunmehta New Member

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Very poor memory benches especially memory write. I'm getting 5138 MB/s compared to your 3922 MB/s with the same RAM running at the same timings. On the other hand your FPU performance is really good. So I'm inclined to blame your RAM for the lack of performance. Since you were running other programs during benchmarking, some program is really stressing your RAM most likely due to a memory leak or something. Shut all programs and run Everest again.
    What kind of CPU and motherboard temps are you getting?
     
  6. abhijit_reddevil

    abhijit_reddevil Manchester United

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,447
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Kolkata, India
    I too got over 6200MB/s in memory benchmarks with my o/ced 3000+ and 1GB ram in dual channel. So just one question, does the owner of this awesome machine has placed the RAM in dual channel, i.e. the two sticks in slots of the same colour? The benchmark scores should be higher then.
     
  7. drvarunmehta

    drvarunmehta New Member

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    @digitised: Your CAS latency is 2.5 to his 3, not to mention he's running at CR2 and you are running it at CR1. So you can't compare.
     
  8. sagar_coolx

    sagar_coolx New Member

    Joined:
    Mar 24, 2004
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In the blue.............
    i have athlon 64 3200+ on a8n-e and 2*512mb transcend ddr400.@2.5-3-3-8 cr2
    my scores are:
    3856mb/sec in mem read
    1648mb/sec in mem write
    34 ns in mem latency.
    how can they be so low?
     
  9. drvarunmehta

    drvarunmehta New Member

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Your memory latency score is amazing, but the read and write scores are really low. Check if you have installed your RAM chips in the right slots for dual channel mode. If you have then use another benchmarking software like Sandra to confirm your scores.
     
  10. gxsaurav

    gxsaurav Guest

    check weather the RAM is working in dual channel mode or not

    6200 turbocache cards, uses system memory for their working, 3D Max viewport depends on the graphics card RAM quantity, & also your scene, check if u r using transparency materials in the viewport (enabled display of ray trace materials). Also when working in 3D Max, try to keep the polygon count to minimum

    do not uninstall NAV, it's not that bad, sure it’s a memory Hog & eats 24 MB RAM, but when u don't need it, simply disable it, specially doing things like 3D Max

    1) open task manager, kill ccapp.exe

    2) Start->Run, services.msc, here disable these services

    NAV auto protect service
    Symantec Settings manager
    Symantec event manager
    Symantec Core LC

    to enable NAV back, simply do the reverse of what’s written above

    Rendering is always slow, try rendering the same file on your friends computer, if it renders in low time, then something is wrong, in that case, check if Cool & Quite is enabled in BIOS or not

    The long list of background application is also a reason while rendering do light tasks, spyware doctor, I guess was scanning? Also, disable DEP in Windows XP SP2
     
  11. deathvirus_me

    deathvirus_me New Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, India
    6200TC is not that great a card u see ... set the render more to OpenGL .. and make sure u disable any shared memory with the VGA .. i mean if its a 128 MB card .. keep it at 128 MB ..
     
  12. zuala77

    zuala77 New Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi

    Hey there....i have just upgraded from 3ghz 1 gb of ram to AMD 4200+ cpu..with K8neo4 Platinum...Nvidia 4 ultra chipset....with 512X2 Kingston Ram..... and....the Difference is Huge ....this rig is a great performer in Games....Photo rendering.... media Encoding u name it... and it runs cool..cooler than intel...i think that it is Ur ram......or ur MOBO...just try overclocking...coz..i am running @ 2.6GHZ with just One Extra fan...in place..... and i game For hours stable...try using Memtest.....see ur mobo.....if u read it carefully...u will see DIMM 1 And Dimm 2...so insert ur ram accordingly.... try running at 1T memory...or if u are not putting Extra Fan...just increase ur FSB to 219 MHZ...it will be stable.....i have run prime 95 at both Cores @2.6ghz for 2 days straight....not overheating or going over 50c.....it should idle at around 29c 32c...and at load 47 to 48 max.....i suggest u just try reinstally... and...tweak ur windows....just google it .
    And abou NAV..i use to use NAV 2005..before...but it takes a little time to load...other than that....its nothing to be concerned abou....but me i am using MACAFFE antivirus..9...its free just odwnload it and register....... and also i am using the same Graphics card as u do....so my machine is great.....maybe u have to do a little setting up....other than that it will run great..and OC
     
  13. zombie

    zombie Resident Weapons Expert

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Messages:
    202
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Alpha Centauri
    I hate to repeat myself but cant resist right now. Zuala how much you paid for that rig of yours.
     
  14. zuala77

    zuala77 New Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi

    ....well....i paid rs 23500 for the cpu...and 10000 for the mobo......and psu 6000....plus ram hyperx 512x2 7000...... case 5000 without PSU lanboy.....i ordered..this DFI mobo....but after ocing i prefer....Neo 4 paltinum.......although rs 2000 difference......besides...i use to use 512X4 but as i did not notice any difference...i removed the two rams...cos i wanted to save power......i already have a philips 170s tft....with wireless Microsoft combo...man i have spent lots...but as i wanted to save money....and i am not that..much a gamer....i went for a low graphics card...but its ok...it seems to be performing very well......i am using a water cooler from AQUATEC man...i ordered....from a shop....here in Aizawl..as i am not fond of using credit card online...i paid 17000 for the fullset..... and now i am presently running at 2.9 ghz...34 idle at 51 max load...... including all my monitors and extra Dfi mobo plus keyboar,printer....modem....i have spend more than a lakh......
     
  15. zombie

    zombie Resident Weapons Expert

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Messages:
    202
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Alpha Centauri
    Dude you must have really deep pockets. Wish I could afford a similar rig right now. My proposed rig has same features except for the RAM & GFX. Moreover I wont opt for liquid cooling so that should shave off quiet a bit. No monitor for me either. Tell me what is the PSU that you have. You have done a good job OCing it to 3 GHz. Any gamer would drool at the rig that you have. Combine it with 2x7800** in SLi or 2xX1900** in Cross-fire mode and it would be a super-killer.
     
    Last edited: May 27, 2006
  16. aryayush

    aryayush New Member

    Joined:
    May 6, 2005
    Messages:
    5,594
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Noida
    Bring on the pics, man! (thirty)
     
  17. zuala77

    zuala77 New Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i am using Antec TrueControl II 550 Watt ATX12v v2.0 PSU with dual 12 v rails........my dealer says this is the best he can get......maybe its true i dont know.......
    I dont think so i need to prove myself...by showing pics...... if u want u believe it or else dont...its not my problem .This is the best that is available to me right now...in terms of availability.......in terms of crossfire....i am definetily sticking with Nvidia SLI
     
  18. zuala77

    zuala77 New Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    and u know what...i could not run a stable machine @3 ghz...so i am back @2.8-2.9 GHZ
     
  19. aryayush

    aryayush New Member

    Joined:
    May 6, 2005
    Messages:
    5,594
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Noida
    No one is doubting your claims. We (at least me) want the pics just to see and marvel at your super monster of a PC. I, for one, want to see how cool the cabinet looks. :)
     
  20. zuala77

    zuala77 New Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok here it is..i have attached it
     
    Last edited: May 27, 2006
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page