My 6600 Problem (Urgent)`

Discussion in 'Buying Advice' started by amritpal2489, Jun 26, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. amritpal2489

    amritpal2489 New Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Messages:
    324
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On my CPU
    OK my prob goes
    I have a 6600. Whenever i try to open Gallery, it stucks on "Opening Files" and whenever i try to switch on the bluetooth it says "Unable to perform Bluetooth Operation"
    Pls tell the solution, Its urgent.
    I ahve also tried formatting the phone (both hard and soft format) but no result.
     
  2. shoegoe

    shoegoe New Member

    Joined:
    Oct 19, 2004
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    !~The World~!
    WOW!... im facin the SAME problems.. i mean.... the exact same problem.... My file manager wont open.. bt wont open..gallery wont open.. i cant use my cam...it says temporary override..

    I've heard that its a software problem .. Flashin the set might clear this off..

    Does ur mobile work well suddenly and then it becomes sick again...

    cause, mine works well for some time.. then sick.. then works well.. again and again..

    Gonna flash the set tomorrow.. will comment on it later..

    (Cause my set works once in a while, i think there is no hardware damage... its mostly corrupted c drive.)
     
  3. joshi_ban

    joshi_ban New Member

    Joined:
    Jun 4, 2006
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    PUNE, MAHARASTRA, INDIA
    Dude check it without your MMC, may be there is some pronlem in ur mmc. Try to Format your Cell again, or else, go to Nearest Nokia Centre and Change your FIRM WARE
     
  4. maharajadhiraj

    maharajadhiraj New Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Messages:
    250
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    I suggest you format your mobile phone (with your MMC already in the phone, do not take it out). This MIGHT solve your problem. If the problem persists contact your dealer.
    -------------------------------------------------
    Note : Full phone formatting a 6600!
    Here to let everybody how to perform a Full phone formatting on a 6600!
    If you encounter situation like below on your 6600 :
    1. Blank screen phone unable to reboot.
    2. Phone only able to boot-up to "Nokia" word screen.
    3. Install some program but not able to uninstall it after that.
    4. Unable to delete unwanted files on C drive.

    Do a Full phone formatting on your 6600! as steps below :
    1. Make sure you have at least 3/4 charge of battery power left.
    2. Backup your contacts list and personal files to MMC memory card.
    3. Switch-off your 6600 phone and REMOVE UR MMC!.
    4. Press and hold 3 keys : Green dial key, * Star key, no. 3 key on keypad and then press the power on/off to swtich on the 6600 phone. Remember, do not let go the 3 press and hold keys until you see a formatting word screen show!
    5. After a few minutes when the Full phone formatting completed, your 6600 will back to original system and factory settting
    -----------------------------------------------------------
    source: I don't remember, honest!!!!!!
     
  5. gdatuk

    gdatuk New Member

    Joined:
    Jun 3, 2005
    Messages:
    556
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bengaluru
    i tried the same on my friend's 6630
    it doesnt do the formatting...
    is there a different way to do the same in 6630?
     
  6. khin007

    khin007 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2004
    Messages:
    211
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  7. shoegoe

    shoegoe New Member

    Joined:
    Oct 19, 2004
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    !~The World~!
    Hi.. guess, u havent repled at all much...

    Anyway.. i went to nokia gallery at my place.. they said that it was a hardware kinda failure .. and it has happened in many sets.. if u are under warrenty, you could get a replaced if u approach them,..

    Sadly... mine wasnt on warrenty period and so.. i asked them if anything can be done.. they said that , bringing back the cell to its origianl sate woiuld cost me around 2k. since i thought that flashing the firemware would solve the problem, i asked them to flash it .. they aggred to flash the set under risk.. they told that such problematic cells got permanently disabled when flashed. they said that they will only charge 120 for flashing.(if succceded).. if it fails, i have to pay rs 56 and my set will be dead..
    I had low options and agreed to take the risk.. after flashing , the problem still presisted..they charged me only 56 and said that it was NOT repairable.. i went to another nokia priority shop and asked them how much would they exchange it.. they checked the cell and said that it was NEVER EXCHANGABLE.. they already had 2 cells with the same problem..they were waiting for someone..who would buy that..

    So.. atlast my cell worked suddenly..i went to another dealer.. he offered 5k for exchange for the cell. i think that will be the best offer around here.. im planning to exchange it..hope my cell works well when i do my exchange...

    And to ur info.. my cell works well sometimes ...like 1 in 10 chances.. rest of the time.. it is almost dead...

    Do tell me if u have any ideas or options



    And also.. ive tried to format my cell in every possible options..soft .. hard.. flash...still nothin works well as planned
     
  8. maheshmax

    maheshmax New Member

    Joined:
    Jun 11, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
     
  9. shoegoe

    shoegoe New Member

    Joined:
    Oct 19, 2004
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    !~The World~!
     
  10. satbir

    satbir New Member

    Joined:
    Apr 28, 2005
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    delhi
    hey guys even i was facing exactly the same problem......... i went to nokia care (my phn is still under warranty) and they said that most probably they'll be changing my bluetooth ic....... lets hope for the best........i'm glad that this problem occoured whn my cell was under warranty .........

    @shoego..... get ur ic replaced from a cell reapairer/nokia care........ i think it would solve ur problem....... anyways i'll ask the nokia ppl about wat they did to get my cell back to normal n then i'll let u know wat the exact solution was........
     
    Last edited: Jul 4, 2006
  11. prankie

    prankie D PrankMaster

    Joined:
    Jul 2, 2005
    Messages:
    494
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bhopal | Pune
    I had the same prob. with my 6600... i took ma phone to the dealer. he said that it's a hardware failure and it cant be rectified... but as the phone was in warranty, i got it replaced!!
     
  12. neerajvohra

    neerajvohra Banned

    Joined:
    Jan 7, 2005
    Messages:
    818
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    it works....after doing this check the ph memory,all the files will be deleted and ph space wil be empty
    or install fexplorer and check the c drive ie ph memory,it will be empty
    it doesnt show the % formatting as its done in seconds...
    as 6630 is the faster then 6600 and others!

    i own 6630 before and i used this one many times!!
     
  13. shoegoe

    shoegoe New Member

    Joined:
    Oct 19, 2004
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    !~The World~!
    Got any solutions?
     
  14. satbir

    satbir New Member

    Joined:
    Apr 28, 2005
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    delhi
    NO!!! Actually i called up nokia care yesterday and they said that there server was down or something(another excuse)...... these guys are really lazy on aftersale services..... anyways i'll be calling them again in a day or two n let u know wat happened
     
  15. maheshmax

    maheshmax New Member

    Joined:
    Jun 11, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
     
  16. shoegoe

    shoegoe New Member

    Joined:
    Oct 19, 2004
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    !~The World~!
     
  17. Pathik

    Pathik Google Bot

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    9,747
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    yup sell it...add some of ur own and take a 6630
     
  18. satbir

    satbir New Member

    Joined:
    Apr 28, 2005
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    delhi
    this is a very good deal indeed........ don't wait..... just go and sell that crap off as soon as u read this thing.......
     
  19. amol48

    amol48 Searching...

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    387
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    PUNE
  20. shoegoe

    shoegoe New Member

    Joined:
    Oct 19, 2004
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    !~The World~!
    ty guys..ive decided to sell this for 6k..but ive got trouble..

    how much would 6630 cost in indian market?.. how much should i spend more from my pocket(on average)


    Also...with some compariosn on the net ive come to this

    http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=811&idPhone1=1087

    6230i has more features than 6630.. presently im searchin for a phone with

    -Bluetooth
    -Extendable memory
    -GPRS
    -Edge
    -camera(Hmm..)
    -Good flood free future
    -Symbian(since ample number of symbian os softwares are available for various options)

    my budget as said abouve is 10k..

    Is it possible to get the same options in non-symbian phones as well?

    If so.. are there models within this range?


    Also..6230i has many features+good comments in many mobile reviews to 6630.in addition it has fm radio+ptp..it costs about 1k less than 6630.ive heard that 6630 costs about 12k.. suppsively 6230i is around 10.4k..is it like that?

    Any ideas are welcomed...Ty again

    And.... sorry for takin this discussion bit off-topic..if told,id be glad to start a new topic..but since the problem is close ,ive posted in the same topic
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page