1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

Mthrbrd's gone.Shuld i take AMDAthlon64HT3000+/P4 2.66GHz

Discussion in 'Hardware Q&A' started by koolbluez, Mar 31, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. koolbluez

    koolbluez Šupər♂ - 超人

    Joined:
    Oct 19, 2004
    Messages:
    1,619
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Look up... up in da sky... see me yet? Nah... Use
    My motherboard's gone... broke down this week after 6 years of super use... say @least 15hrs of work daily... heavy duty...

    Now.. it was a PIII 1GHz, an 815 board & 256MB SDRAM...

    @ the repair.. they said of a replacement as the mthrbrd chip was gone and local repair can't be done... They asked me to change the board... which is btw... not available here...

    Can anything be done about it.... and if no.... the next sentence....

    Now, I've doubt on whether to buy

    an AMD Athlon 64 HT 3000+, socket 754 processor with motherboard for 7.7k
    or
    a Pentium 4 2.66GHz 533MHz FSD 1MB L2 cache with motherboard for 8.1K

    I'm a frequent user and do a lot of gaming and audio-video conversion...

    In short; a hightime user, with my rig on for @least 14-20hrs everyday...

    Need reply urrrrrrrrrrrrrggggggggggggentttt.....
     
  2. gxsaurav

    gxsaurav Guest

    Better go for AMD
     
  3. stalin

    stalin New Member

    Joined:
    Mar 29, 2005
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai
    AMD is Better and very good performance. Coz I have AMD64 3000+ and Pentium 4 3GHZ. I tried with lot of application like Photoshop, 3D Max Rending and Maya. Graphic and Multimedia application I felt AMD is Much better. If you use Office Application, Tally other accounting software then Intel is good.
     
  4. wizrulz

    wizrulz GUNNING DOWN TEAMS

    Joined:
    Mar 5, 2005
    Messages:
    1,724
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MUMBAI
    if ur in gaming and stuff go for AMD, only office typo use then intel..but u getting AND cheaper na....then go for AMD buddy.... :)
     
  5. darklord

    darklord New Member

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Messages:
    1,428
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune,India
    From teh combos u have mentioned,AMD setup will smack that P4s sorry ass any given day...
    Decide what you want now...lol
     
  6. OP
    OP
    koolbluez

    koolbluez Šupər♂ - 超人

    Joined:
    Oct 19, 2004
    Messages:
    1,619
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Look up... up in da sky... see me yet? Nah... Use
    i heard of AMD having heating probs... I do use my pc for 16hrs... that might cause a bit probs... esp. in India... with summer comin up... 30degree celcius right now!!!

    also i do multitaskin too... runnin many applications simultaneously...

    now tell me the summary
     
  7. Kniwor

    Kniwor Learner

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    1,949
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    AMD´s are much cooler than INTEL´s ..... that was a problem in past.... and the situation is quite contrary now...

    for the 2 combinations u mentioned...
    THEY ARE NOT EVEN REMOTELY COMPAREABLE..
    the AMD combo will beat the shit out of the intel one and is also cheaper....
     
  8. nishant_nms

    nishant_nms New Member

    Joined:
    Sep 5, 2005
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    Get the AMD combo. It will heat less than Intel. It's performance will be much better even when multitasking
     
  9. abhijit_reddevil

    abhijit_reddevil Manchester United

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,447
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Kolkata, India
    I suggest not socket 754 processor but socket 939 processor of 3000+ and Asus A8N-VM. Search in the market if you get some combo deals with Asus/MSI board, specially RS480M2/482M2-IL.
     
  10. darklord

    darklord New Member

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Messages:
    1,428
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune,India
    I use my AMD A64 based Rig 24x7,no problems whatsoever.temps dont cross 40C for CPU. :wink:
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page