Mouse problem in SP2

Discussion in 'Peripherals' started by BlAsTeR, Oct 17, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BlAsTeR

    BlAsTeR New Member

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I recently installed XP SP2..

    Every thing works fine except that the mouse starts moving upwards without any mouse move.Tell me if any one else is facing same problem or its another Microsoft Bug. :?: :?: :?:

    I am using iball mouse , PIII , 1 GHz , 256 MB Ram..
     
  2. imgame

    imgame New Member

    Joined:
    Sep 6, 2004
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    try installing latest driver from ur manufacturers website .......windows SP2 have driver issues ...with certain devices!
     
  3. it_waaznt_me

    it_waaznt_me Coming back to life ..

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    A bit closer to heaven
    Hmm.... I dont got any such problem .. Are you using your Cellphone near your computer ..? That also happen to be a reason for mouse's scrolling ...
     
  4. imgame

    imgame New Member

    Joined:
    Sep 6, 2004
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    cellphone causes such problem it_waaznt_me ......???????
     
  5. OP
    OP
    BlAsTeR

    BlAsTeR New Member

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Its true that i hav mobile near computer , but i never had such problem with windows xp.

    :!: :!: :!:
     
  6. wORm

    wORm New Member

    Joined:
    Apr 29, 2004
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bombay
    You didn't mention that you have a cordless mouse, hence I'm sure yours is a regular one. Interference from mobile signal cannot move a regular corded mouse. Just clean your ball.
     
  7. OP
    OP
    BlAsTeR

    BlAsTeR New Member

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    sorry forgot to mention mouse type.

    I am using PS/2 iBall mouse and not cord less mouse.

    As u suggessted i tried to clean ball but problem still presists.
     
  8. alib_i

    alib_i New Member

    Joined:
    Jun 24, 2004
    Messages:
    1,191
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    omnipresent
    I had such a problem long time back ...
    http://www.thinkdigit.com/forum/viewtopic.php?t=4148&highlight=
    ( do u have a HCL pc )

    neways .. the only soution turned out to be changing the motherboard..
    cos the problem was with mouseport
    try using some friend's mouse and see if changing mouse can help ...
    if not then better see a hardware salesman
     
  9. walking-techie

    walking-techie New Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    190
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah.. 1st chk whether mouse has the same problem on other comp.. is yes then the mouse is faulty if not.. use someone elses mouse on ur comp.. if that doesnt work then problem is not on ur mouse but elsewhere

    tell us wat happens after u do this and we can giv more solutions
     
  10. OP
    OP
    BlAsTeR

    BlAsTeR New Member

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    well i hav redhat linux , knoppix .

    But the problem is in xp sp2 only.

    So what shuld i do ????
     
  11. Sourabh

    Sourabh Laptoping

    Joined:
    Aug 15, 2004
    Messages:
    2,206
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    strange prob

    did u flash ur bios
    coz some intel bios updates screw ps/2 mouse somethings
    the solution for tht as intel suggests is reset setting to default from BIOS :lol:
     
  12. demoninside

    demoninside New Member

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    389
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    dehradun
    Hey i guess i also have the same prob. and yes i noticed it's after installing SP2, and i don't have mobile any way near coz i don't have any. :lol: :arrow: so yes any one with solution:?:
     
  13. klinux

    klinux New Member

    Joined:
    Sep 25, 2004
    Messages:
    625
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    - had a prob with sp2 trying to update drivers with its own drivers rather than the manufacturers drivers already installed with sp1 .
    - uninstall the driver altogether and see if it is correctly detected after a reboot . if u get the same prob when specifying the particular brand of the mouse . try to use standard ps2
    - try swapping mouse and keyboard connectors
     
  14. drgrudge

    drgrudge Another Brick in the Wall

    Joined:
    Jul 21, 2004
    Messages:
    3,026
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dubai/Chennai
    at times mine dont move for a few seconds and now it is not moving by correctly 10 seconds at times,

    [​IMG]
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page