missing desktop context menu items

Discussion in 'Software Q&A' started by GeeNeeYes, Sep 13, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. GeeNeeYes

    GeeNeeYes powerd ↻ pramod

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    100
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    0
    Location:
    mumbai
    if i right click my desktop, the menu items
    "Arrange Icons" is missing

    PLEASE DO HELP
     
  2. n2casey

    n2casey Super Hero - Super Powers

    Joined:
    Sep 1, 2006
    Messages:
    766
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dynamic
    It seems that ur 'explorer.exe' file has been damaged. U can reinstall it from Windows CD.
     
  3. Vishal Gupta

    Vishal Gupta Microsoft MVP

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    5,173
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AskVG.com
    Just copy paste following code in notepad:

    Code:
    Windows Registry Editor Version 5.00
    
    [HKEY_CLASSES_ROOT\.txt]
    @="txtfile"
    "PerceivedType"="text"
    "Content Type"="text/plain"
    
    [HKEY_CLASSES_ROOT\.txt\PersistentHandler]
    @="{5e941d80-bf96-11cd-b579-08002b30bfeb}"
    
    [HKEY_CLASSES_ROOT\.txt\ShellNew]
    "NullFile"=""
    
    [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory]
    @="File Folder"
    "AlwaysShowExt"=""
    "EditFlags"=dword:000001d2
    "InfoTip"="prop:DocComments"
    "BrowserFlags"=dword:00000008
    
    [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background]
    
    [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex]
    
    [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers]
    
    [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers\New]
    @="{D969A300-E7FF-11d0-A93B-00A0C90F2719}"
    
    
    Save the file with any name but the extension must be .REG, now run the file. It'll ask ur permission, accept it.
     
  4. OP
    OP
    GeeNeeYes

    GeeNeeYes powerd ↻ pramod

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    100
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    0
    Location:
    mumbai
    thanks vishal gupta
    it worked !!
    though i now plan to reinstall my custom windows xp

    EDIT:
    great scotts this is nice >> "Windows VISTA => Windows VIS(hal gup)TA" :D
    thnks again ... 1 rep point coming up..
     
  5. Vishal Gupta

    Vishal Gupta Microsoft MVP

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    5,173
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AskVG.com
    Glad to see that ur problem solved! :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page