MB's CMOS battery discharge problem

Discussion in 'QnA (read only)' started by sms_solver, Nov 8, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sms_solver

    sms_solver New Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    420
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    somewhere
    Recently my fren told me that he is having problem with his mb. He is using Tomato's PIII-MB BXv98-CU/V693 with VIA's chipset. His problem is that the CMOS battery discharges very quickly within few days (4-6) days.

    I've analyzed the mb and found that the CMOS battery is discharging. A 3V battery discharges to around 2.65V within 4 days.

    Can anybody know what is the cause of this unusual problem. Is changing MB is the last solution?

    plz suggest.
     
  2. amitsaudy

    amitsaudy New Member

    Joined:
    May 15, 2004
    Messages:
    525
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    This could be a hardware fault of the motherboard.
    Also i dont see any point in spending money for repairs on this
    ancient chipset.
    Rather buy a new motherboard.
     
  3. rakesh_1024

    rakesh_1024 New Member

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Try replacing the battery b4 going for a new Mobo(Costs around Rs 40)
    In some of the cases, the battery might leak the charge. :)
     
  4. OP
    OP
    sms_solver

    sms_solver New Member

    Joined:
    Jan 2, 2004
    Messages:
    420
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    somewhere
    thanks for replying

    i have found same mb so has replaced the damaged one. Earlier I have tested the mb with several batteries, so bat.. was not the problem

    thanks
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page