Linux probs continuing

Discussion in 'Open Source' started by Vyasram, Jun 5, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Vyasram

    Vyasram The pWnster

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    841
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Karaikudi,TN
    For the past 2 yrs, i've been trying to install or atleast boot a linux distro off a live cd/dvd

    1) First i tried to install FC3, it ended up in a sata-support problem (4 cds wasted):(
    2)Suse 10 live dvd, got a problem ,never rectified(1 dvd wasted):(

    link here
    http://www.thinkdigit.com/forum/showthread.php?t=26026&highlight=suse

    3)Installed mandrake-damaged iso given by another tech mag.(4+4 cds wasted)

    4)Got 40 ubuntu cds for free. Both 32 bit and 64 bit dont work. After installing they end up in a texturized carpet like screen with nothing happenning. Same with live cd (40 cds wasted though got em for free)

    Is there any linux is gonna work for me. The last time linux worked 4 me was in 2001, red hat in a p3 system

    Now i am havin a amd 939 3000+, 1 gb ram, xfx 6600gt 128 mb , seagate 160 gb sata1 hdd, asus a8n-e v1 mobo. :D

    Plz tell me a linux distro that will work 4 damn sure

    PS: I dont wannna waste anymore optical media
     
  2. vignesh

    vignesh New Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    1,658
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai
    What happened with Ubuntu? You didn`t get X running ?
     
  3. OP
    OP
    Vyasram

    Vyasram The pWnster

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    841
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Karaikudi,TN
    What X, all i get is a pixelised, textured, ugly yellow/blue thing on my desktop.
    I will post a screeny of dat later
     
  4. vignesh

    vignesh New Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    1,658
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai
    Post the errors if you get any...
     
  5. mediator

    mediator New Member

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Messages:
    2,491
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In ur Evil Mind!
    Hey also try pocket linux....bootable from floppy!!....And then try knoppix!! and please tell ur system specs too....
     
  6. vignesh

    vignesh New Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    1,658
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai
    Post the screenshot...
     
  7. saurabh.sauron

    saurabh.sauron New Member

    Joined:
    Jan 19, 2006
    Messages:
    506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Middle Earth
    well, i must say that u should have started out with a live distro such as knoppix, ubuntu live, DSL. never heard of so many problems with linux distros b4.
     
  8. vignesh

    vignesh New Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    1,658
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai
    Ya... Thats why I always recommend to start with a livecd beforing diving in...
     
  9. OP
    OP
    Vyasram

    Vyasram The pWnster

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    841
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Karaikudi,TN
  10. vinayasurya

    vinayasurya New Member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    127
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I thinks u haveto download nvidia drivers for linux and install it from command line. Then u may get rid of this prob. I had almost same prob with Mandriva 2006 on my G-force 6200 card. I got to failsafe mode in init 3 and installed drivers. Then it ran Ok.
     
  11. speedyguy

    speedyguy Active Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bangalore/Jamshedpur
    even i have loading problem in ubuntu 5.1 ...it hangs while starting "hotplug"...any idea any1?
    ps: i also hv xp sp2 as 2nd os

    cheers
     
  12. vignesh

    vignesh New Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    1,658
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai
    Nvidia has lot of problems with Linux... I have an Nvidia Geforce 2 MX...
     
  13. mediator

    mediator New Member

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Messages:
    2,491
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In ur Evil Mind!
    Try it after removing graphic card with onboard graphic memory! If its fine then its surely grphic driver problem!
     
  14. Satissh S

    Satissh S New Member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    692
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai , India
    oh.. everyone here.. the problem is with hotplug (/etc/init.d/hotplug.sh)
    there is a neat trick, errm not exactly, a patch up for the big flaw :|
    1. boot into your ubuntu system
    2. press [ctrl+c] when it says "starting hotplug subsystem" so it will skip the part and continue to load.
    3. Once in rename the hotplug file(don't delete) to something
    4. $ mv /etc/init.d/hotplug(press tab) hotplug_masked
    or something like that. This will prevent hotplug from loading at boot time.
    5. If alsa's not working after disabling hotplug, it might've been muted
    run alsamixer, and unmute the values of master and PCM then store the settings
    $ alsactl -store
    that is all there is to it. Enjoy (hope it works ;))
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page