is there any new kind of DOS

Discussion in 'QnA (read only)' started by hansraj, Feb 16, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hansraj

    hansraj New Member

    Joined:
    Sep 17, 2004
    Messages:
    456
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    hey guys i went ahead with the idea of upgrading my bios..... ya i know its risky but i will do it whatever may happen, i have decided with money in my pocket too... but i came across this piece of imformation

    "Your computer must be running in a real-mode DOS environment, not the DOS window of Windows NT or Windows 95/98. We recommend that you create a new formatted DOS system floppy diskette for bootup."

    Now iam in a doubt that which is this dos... coz so far i am going into dos either using the win me start up disk or the digit bootable disks which were on the stalls for few months...
    can some one tell me about DOS.... which is what
     
  2. sakumar79

    sakumar79 Active Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    2,441
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Madurai
    When you type command.com or cmd on the Run menu of Windows Start Menu, you get a DOS window... (even if it appears full screen)... When you say restart in DOS mode or you use a DOS boot disk, you get a real DOS environment...

    Arun
     
  3. shashanktyagi1

    shashanktyagi1 New Member

    Joined:
    Feb 6, 2006
    Messages:
    157
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lucknow, India
    the dos that seem to open in really part of windwos and called command prompt. looks and works like dos but is requires windows. real dos is independant in itself. get a boot up disk for dos.
     
  4. janitha

    janitha New Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    1,801
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kollam, Kerala
    If you are using a Mobo like A8N-E, you can do it from within Windows itself and it is not risky also since in case of any mishap, you can revert back to the original version, using the support CD. I have done it twice with my relatively new Mobo without any problem.

    V.Prem Kumar
     
  5. praka123

    praka123 left this forum longback

    Joined:
    Sep 7, 2005
    Messages:
    7,513
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Location:
    -
  6. shashanktyagi1

    shashanktyagi1 New Member

    Joined:
    Feb 6, 2006
    Messages:
    157
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lucknow, India
    @janitha what is mobo. plz explain
     
  7. rk

    rk New Member

    Joined:
    Aug 24, 2004
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    you need a version of dos that is supplied in microsoft's 9x series
     
  8. janitha

    janitha New Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    1,801
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kollam, Kerala
    Motherboard
    V.Prem Kumar
     
  9. vinaypatel

    vinaypatel New Member

    Joined:
    Oct 30, 2004
    Messages:
    227
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Visnagar
    hi try bootable 98

    and remember ur bios update should be os indepandent other wise it may create many more problem with ur windos nt or server may any.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page