1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

Is PENTIUM MORE STABLE THAN ATHLON>>>..

Discussion in 'QnA (read only)' started by freshseasons, Aug 10, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. freshseasons

    freshseasons King of my own Castle

    Joined:
    May 7, 2004
    Messages:
    1,407
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    EVERYWHERE
    Ok....Having recently had a good blunder with Athlon i have decided to open up the option of Intel World....and like my Nforce 3 mistake i want to be perfect this time .....( Ofcourse with u guys help )...
    Straight from heart....should i junk my Athlon 2600 Xp+ Barton Processor and Get P 4 2.8 Up Series Processor....Will its make my system more stable..
    Having no price barrier ( not me you...i got all the price barrier in world :) )can u guys please tell me which processor would you pick of the too.. An Athlon or Pentium....Hmmmm lets say a make believe world ...where Intel and Athlon are priced Equally...
    Is it Really True Athlon are not as Stable as Pentium the very reason 99 % of Worlds Servers run on Pentium.....
     
  2. BONZI

    BONZI New Member

    Joined:
    Oct 7, 2003
    Messages:
    190
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Palakkad Kerala
    My opinion is that you should'nt do that. These numbers are just theoritical. There wont be much difference in the (real world) performance. Some may say that you will get 2 frames faster when you play quake or something else but surely its not worth it.
     
  3. hafees

    hafees New Member

    Joined:
    Feb 25, 2004
    Messages:
    405
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kerala
    I think bonzi is right. if u ve money to spent go for a 64 bit processor.
    how much is your RAM? get a 512 MB RAM. If you want to play games go for a Geforce FX 5700 Card (cards are availabe around 7000) or 5200 (around 3500 onwards). i think this is better if u have limited budjet.

    Hi bonzi bhai(hope i m right) u r from kerala!!!!! hi malayalee!! from TVM :)
     
  4. akshayt

    akshayt New Member

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    1,708
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    for desktop best:amd fx 53
     
  5. demoninside

    demoninside New Member

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    389
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    dehradun
    It`s not up to processor for up to stablity in 95% of times it depends on condition and on user but for u i would rather suggest u amd 64 bit
    with a cool graphic card if u can afford.
     
  6. anoop

    anoop New Member

    Joined:
    Jan 3, 2004
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    TRIVANDRUM KERALA INDIA
    hey man i think if u got money go for a 64 bit amd processor and try to get a radeon XT agp card and enough RAM. ur system rocks!!
     
  7. amitsaudy

    amitsaudy New Member

    Joined:
    May 15, 2004
    Messages:
    525
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    AMD anytime.
    For me intel just doesnt exist.
     
  8. walking-techie

    walking-techie New Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    190
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    2 options

    1) if u satisfied with performance with ur amd machine, i suggest upgrade tp 64-bit edition with enough ram and a good graphix card

    2) Wait till Intell unleashes their new processors range, or go for the p4-2.8ghz+ range

    my system is p4-2.8 ghz with HT and 512 mb ddr and geforce fx 5200

    I am able to mplay most of the games comfortably and the system is very stable
     
  9. prathapml

    prathapml New Member

    Joined:
    Aug 18, 2004
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    Neither is inherently anymore stable than the other. Depends on your other hardware, and OS.
     
  10. OP
    OP
    freshseasons

    freshseasons King of my own Castle

    Joined:
    May 7, 2004
    Messages:
    1,407
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    EVERYWHERE
    Welll....i have got a good graphic card... Geforce FX 5700LE ...hmmm i know LE is a striped down version but then i am overclocking it like hell albeit a bit stable due to a full processor heatsink i modded on the Cip and yes...the thin windows railing cut to size made good Ram heat Sinks...
    Not pretty smart but thats all this down offers me....not stock ram heat sinks available here....!!!!! I right now got Athlon ...2600 XP
    And i can game ...any way it seems intel lost the lead in being named as the stable processor since Amd easily caught up to it...
     
  11. cooljeba

    cooljeba The Photoshop Guy

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Messages:
    606
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On Your monitor!
    AMD rules
    BTW what is Intel???? :lol: :lol:
    ..:: peace ::..
    Jeba
     
  12. demoninside

    demoninside New Member

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    389
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    dehradun
    realy cool jeba
     
  13. oldmonk

    oldmonk New Member

    Joined:
    Mar 24, 2004
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If you really want stability get rid of windows and use linux/freebsd/openbsd etc.
     
  14. OP
    OP
    freshseasons

    freshseasons King of my own Castle

    Joined:
    May 7, 2004
    Messages:
    1,407
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    EVERYWHERE
    :lol: Ok OLDMONK i will get rid of Windows and get Linux and have GREAT STABILITY....
    And then what do i do with that stability....no AUTOCAD....no ..mobile synchronisation....nothing....But u think Stability will keep me happy...instead of softwares...i Think even a shutdown PC is more Stable...he he :p
    Peace
     
  15. amitsaudy

    amitsaudy New Member

    Joined:
    May 15, 2004
    Messages:
    525
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
  16. gokulak_kannan

    gokulak_kannan New Member

    Joined:
    Aug 24, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yup u r correct AMD is just meant for price vs performance ratio only ... not for serious users... i recently assembled my PC chk the config u might find useful
    ===========================
    Budget

    Processor - Intel -P4 3E GHz
    Motherboard - ASUS -P4C 800 Deluxe
    RAM - Kingston PC 3200 -KVR400X64C3A/512
    HDD - Western Digital -Caviar 160 GB
    Cabinet - Antec -Performance plus 1080AMG
    K/b,Mouse - Microsoft -
    Samsung -SyncMaster 1100 P+ ---------------------------------------------------------------------------------
    with best regards,
    kannan
     
  17. parimal

    parimal New Member

    Joined:
    Jun 23, 2004
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    AMD rulzzzz.....dude you have the best core of AthlonXP.....the Barton one....if u're looking for Pentium, you'll get the Prescott core which is just bullshit....overheats like anything. Pentium really is not good option if you own Barton...!! 8)
     
  18. demoninside

    demoninside New Member

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    389
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    dehradun
    Ya, But for ur info linux have added Mobile Synco.
    and there is one CAD(Computer addied design) tool is also there
    keeep ur self update m8.
    so linux is for the betterment,
    not for the S******.
     
  19. amitsaudy

    amitsaudy New Member

    Joined:
    May 15, 2004
    Messages:
    525
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Sez who.
    Its not just due to the price/performance factor.
    Ofcourse It does count .
    Just forget the price factor.
    Even if similar cpus from Intel n Amd are priced same.
    Ill always opt for Amd.
    AMD rules n Intel is nowhere near.
    N im sure all the powerusers n overclockers on the forum ll swear by that.
     
  20. prathapml

    prathapml New Member

    Joined:
    Aug 18, 2004
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    The Barton itself is very good. Then imagine how the next generation core (Sempron) will be. Sempron will be released in 2-3 months. It far cooler in operation than the over-heating prescott.

    AMD rules!
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page