is my new upgrade balanced??

Discussion in 'Hardware Q&A' started by go_gamez, Apr 15, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. go_gamez

    go_gamez New Member

    Joined:
    Apr 6, 2006
    Messages:
    417
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    navi mumbai
    my current system config is -
    P4 2.4 ghz 1MB L2 cache
    HIS 845GVM-L motheboard
    Hynix 256 mb DDR RAM
    Seagate 80 gb (HDD 7400 rpm)
    Ge-Force MX 4000 128 mb agp card (8x)
    others..............

    i have decided an upgrade ..as follows

    1)a 80GB HDD same seagate
    (as the current is almost full with movies,songs,games etc)

    2)256 MB of DDR RAM -hynix !!thats it!!

    q1)plzz suggest me whether its ok to have 160GB storage and 512 MB of RAM!! will my pc's performance be improved ???

    Question 2>also i have a temporary 10GB HDD(FUJITSU -M2681TAM) which i have not used as it is of 5400 rpm (very old one) also i dont know whether it can be used!!!
    PLZZ TELL ME IF I CAN USE IT AS A SLAVE DISK ?? AND IF YES HOW DO I ATTACH IT??
     
  2. nishant_nms

    nishant_nms New Member

    Joined:
    Sep 5, 2005
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    1)will definetly boast ur PC's performance

    2)first configure it jumpher to set the drive as slave there should be a pic. on the HDD showing how to do it then connect it to the IDE cable's middle connector
     
  3. Kniwor

    Kniwor Learner

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    1,949
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    welll... the 2 will cost u how much...??
    1000 for ram and 3000 for HDD...

    adding HDD will not be any boost...

    so if u can sell ur mobo/procy for decent.... get another one...

    and the mobo/procy upgrade will cost just a bit more...

    but that will be big performance increase
     
  4. samrulez

    samrulez New Member

    Joined:
    Apr 16, 2006
    Messages:
    1,334
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Reply

    Adding Ram will help but adding an HDD won't speed up your pc.Get a new HDD only if you feel you need more storage.
     
  5. OP
    OP
    go_gamez

    go_gamez New Member

    Joined:
    Apr 6, 2006
    Messages:
    417
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    navi mumbai
    thnx
    1)any way the ram cost me around 1200 but the HDD is not 3000 only 2300

    2)also is there any problem if there 160 gb storage and only 512 mb RAM

    3)also is it ok if add a 512 mb ddr ram stick to my current 256 mb??
    how much will 512 mb cost??hynix DDRD RAM .....

    4)dont u think a total 788 mb DDR RAM WUD BE BETTER if it fits my budget !!

    5)also tell me how will changing the mobo boost performance??i have very less chances of changing mobo!!!

    6)is my current processor ok and will give good performance??
    (if its not that good i may change whole CPU later on after increasing my budget)

    7)will all games work on my pc in medium quality (as agp card only 128 mb) after increasing the RAM to 788 MB !!
    if no then which will be good AGP card of 256 mb within 5000???

    thank u i hope u will be able to solve all the problems !! thnx in advance

    plzz >is there no harm in attachin 2 hard disks of diff RPMs (one 7400 and other 5400 ) as i have an old 10 gb hdd !!
     
  6. Kniwor

    Kniwor Learner

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    1,949
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    2. No problem
    3. I would not suggest that... different modules have often been cause of complications
    4. already said
    5. no problem if u cant change it
    6.depends on what u want to do... it is not a really fast processor but it is ok if u dont want to do too much gaming
    7. Now if u actually going to spend 5000 on an agp because dont want to change ur mobo... this is foolishness...
    better sell ur mobo/procy... get a new mobo/procy if u have that much budget..
    but if u are very tight on budget then u can go on with the ram+HDD
     
  7. samrulez

    samrulez New Member

    Joined:
    Apr 16, 2006
    Messages:
    1,334
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    U can add ram but make sure both the speeds are same (400-400)(533-533)(667-667) etc.It perfectly fine having 160 gig HDD with a 512 MB ram.
    adding ram will surely boost ur pc's performance
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page