iPod Disk Error!

Discussion in 'Hardware Q&A' started by speedyguy, Nov 4, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. speedyguy

    speedyguy Active Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bangalore/Jamshedpur
    Hi i purchased this ipod abt weeks back...tis not proper apple i think its china make...its got 2 gb space, mp4, video playbk, fm etc. i didnt get any cd wit it just got a manual n cables etc....1st time i plugged it in pc it got detected a drive of 2gb n some imaging softwares stuffs popped up...i canceled all those n directly copied some songs (mp3) to it to abt 1 gb...it played fine for 2-3days.

    now wen i plug it into my system it detectd as removable drive but i cant access it....wen i open it says drive need 2 formattd n i cant format it aswell...i tried diskchk n some softies aswell but no use...its just detecting a 1mb fat file system drive wich i cant format...its fm workin fine...all mp3's i installed r gone but sample music n video file still plays n i can see my created folders witin d ipod...theres definately a disk problem but can ne 1 plz help me out wit it...

    ps: i remmbr bymistake i deleted some unkown file while i copied mp3s...cud well be some system files....

    Enjoy~!
     
  2. mail2and

    mail2and Walking, since 2004.

    Joined:
    Apr 27, 2004
    Messages:
    926
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    London, UK
    2 GB iPod with video and FM?

    That's not an iPod, but an iPod look-alike from China
     
  3. iMav

    iMav The Devil's Advocate

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    7,004
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Masti Ki Paathshaala
    well apparently even the ipods are made in china ....

    however coming back to ur question .... if its possible try to find the web site of ur player and dwnld the latest firmware and also the manual it will tell u steps to do a complete format try it .... and do let us know ....

    ur plpayer cannot be accesd thru the pc hence i suggest u format the player as a separate device info abt which can be found thru a manual ... all the best

    most of these players like our cell fones hav a combo of buttons which need to pressed to do a format .... i hope this helps
     
  4. OP
    OP
    speedyguy

    speedyguy Active Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bangalore/Jamshedpur
    well its manual suggests that i ve to format it using FAT file system wich i cant find in windows std formatting tool....as i said i had no problems 1st time but now i think its disk is currupt so....


    Enjoy~!
     
  5. OP
    OP
    speedyguy

    speedyguy Active Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bangalore/Jamshedpur
    cmon guys no advices...plz help me out...

    ok lemme simplify it more...."how do i fix a currupt drive (fat, 2gb)???"...

    i THINK there r 2 drives of 1mb n 2gb....coz system recogs just a 1mb drive wich cannot b formatted....may b its got some driver files wich r to run the 2 gb fat file system...which i think is deleted...

    Enjoy~!
     
  6. ambandla

    ambandla Sup' dude, Sup'

    Joined:
    Aug 11, 2006
    Messages:
    590
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bangalore
    Hey Speedy,

    Get the model number of the your mp4 player (do not refer that as china made ipod). Go to the manufacturer's website, download firmware (you may get the exe from the site) and run the exe. That will restore your mp4 player.

    A sincere suggestion, Please do not buy any player without warranty. That will not save your money but will ruin your day. If you can't go for high end players, Go for the transcend 1GB player that comes for 2.5k. You will get a 1 yr warranty and has FM, voice recording, OLED display etc.
     
  7. iMav

    iMav The Devil's Advocate

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    7,004
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Masti Ki Paathshaala
    how can he do tht if the OS does not recognise it as a formatted drive

    speedy i am sure there has to b a combo of buttons tht needs to be presed to format the player (PC does not come into the picture) .... do tht it will definitely solve the problem only issue u finding the combo of buttons ..... for my yes mp3 player i found the code in the manual on their site ...
     
  8. OP
    OP
    speedyguy

    speedyguy Active Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bangalore/Jamshedpur
    i dun find ne thing like dat in manual or donno abt website...can u guess wat player software cud it use coz in manual it sez re-install software but not mentioning which one..

    ps: can u tell me wat sort of key combo is possible...manual sez use hand format bt not mentioning how...

    ENjoy~!
    __________
    ya 1 more thing....checkd firmware in it..it sez

    mp3 player
    CM60009-501
    2006/09/07
    ACT_V3.5.35

    theres 1 more option for firmware upgrade but it does nuttin....just shows a screen...

    Enjoy~!
     
    Last edited: Nov 11, 2006
  9. ambandla

    ambandla Sup' dude, Sup'

    Joined:
    Aug 11, 2006
    Messages:
    590
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bangalore
    Can you upload photos of your player. someone might recognize it and provide you a solution
     
  10. iMav

    iMav The Devil's Advocate

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    7,004
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Masti Ki Paathshaala
    in my yes player i was supposed to 'hold' the player and then press the 'menu' button and power on the device
     
  11. gauravakaasid

    gauravakaasid Back to l33ching :)

    Joined:
    Jun 25, 2005
    Messages:
    831
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Latitude: 22° 32' North. Longitude: 88° 22' East
    @ambandla...can u gv us d model no. of the transcend mp3 player?
     
  12. kk_k2k

    kk_k2k New Member

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just Go thru this link..may be it will solve ur problem...

    http://s1mp3.org/en/docs_deadrec.php#top

    If ur mp3 player model comes within their firmware update database..then ur problem is solved..So lets hope for the best...Gud luck.
     
  13. OP
    OP
    speedyguy

    speedyguy Active Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bangalore/Jamshedpur
    @mav3: thanx for tellin..i will try that...n since got an idea abt combos will try other combos aswell....n let u know

    @ambandla: thats rite idea...since im in hostel in b'lore so im not in access to my mobile cables n system 2 snap n upload pics...newez will surely try best or twill take lil time till i get back home for vacations...for descpptn...it looks exactly like d white colored ipod (with apple logo and "ipod" written) wit same keys of "M" ">>" "<<" ">" VOL and a slidin power switch on top...

    @kk_k2k: yes theres an option fr frm upgrade though it does nuttin much just pops in a screen n vanishes aftr sumtime...firm version i ve specified above post...

    thanx all for replyin....n ya im checkin dat website its got a long n complicatd process so hv 2 work on it wit time....will try dat too

    ps: got another firmware im downloading now..its for act_5.35.7
    Enjoy~!
     
  14. ashu_dps

    ashu_dps Hell Sucks!!!

    Joined:
    Jul 22, 2006
    Messages:
    326
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    Hey speedy, i have got the software which u need. I thnk i can help u bt the file is 2 big to attach. newayz PM me ur id, i'll mail it tonight. :)

    Now u enjoy :D
     
  15. ambandla

    ambandla Sup' dude, Sup'

    Joined:
    Aug 11, 2006
    Messages:
    590
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bangalore
  16. OP
    OP
    speedyguy

    speedyguy Active Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bangalore/Jamshedpur
    ok got it...just an auto firmware upgrade frm net helpd out...thanx a lot u guys...twas really a gr8 help 2 me....

    1 mr thing...ive downloaded a new firmware same version but wit som extra features....rite now its workin fine so is it advisable 2 upgrade or i shud b content wit this...coz while formattin in fat file system i lost all the sample audio n video files i had in it...

    Enjoy~!
     
  17. iMav

    iMav The Devil's Advocate

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    7,004
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Masti Ki Paathshaala
    upgrade it no probs coz u now know how to rectify it if its screwd
     
  18. OP
    OP
    speedyguy

    speedyguy Active Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bangalore/Jamshedpur
    ya rite thanx...i will try things out here...

    thanx all 1ce again

    ENjoy~!
     
  19. ashu_dps

    ashu_dps Hell Sucks!!!

    Joined:
    Jul 22, 2006
    Messages:
    326
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    Did u get my mail n the Rapidshare file i uploaded for u ?
    Is ur prblm solved ?
     
  20. OP
    OP
    speedyguy

    speedyguy Active Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Messages:
    1,251
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bangalore/Jamshedpur
    hey dude ya thanx infact i got ur mail but its solved now...newez i will download dat firmware u sent...will com in handy

    Enjoy~!
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page