1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

Internet gets disconnected after every 5 hours :(

Discussion in 'Internet & WWW' started by fanatic, Sep 17, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. fanatic

    fanatic New Member

    Joined:
    Sep 16, 2004
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai (Melbourne now)
    I have a Ras PPPoe over ethernet internet connection.
    As I keep PC on 24/7 for downloads, my internet disconnects after every 5 hours.

    I just need to know, is there anything I can do from my side, to stop this annoying problem of internet getting disconnected after every 5 hours.

    Is it my ISP who has set some policy that the internet should disconnect after 5 hours.

    Well i would like if anybody would come up with a idea, so that my internet never disconnects.


    ===============================================

    Another issue:

    First my network card used to show 100 Mbps speed, now its showing 10 Mbps speed??

    I have a dual boot of win2000 and xp, so in both the OS its showing 10 Mbps although it was 100 Mbps a month ago.

    Seems to be some strange thing with my internet eh! :shock:

    But anyways i need ur help people.
    ===============================================

    Thanks in advance
     
  2. it_waaznt_me

    it_waaznt_me Coming back to life ..

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    A bit closer to heaven
    Hmmm... What Operating system ..?
    In WinXP .. Try this :
    Start > Run > Cmd (press enter) ..
    Ipconfig /all (press enter) ..
    See what under what adaper your connection is listed and make a note of it ..
    then do this thing ..
    Ipconfig /renew adapter (change adapter with the what you have ..Like PPP ) ...

    It wont work with DHCP adapters ... If you got a permenent IP address , then it should work ..

    Me is also disconnected every two hours from Sancharnet ..And the above command doesnt help me :( ...
     
  3. OP
    OP
    fanatic

    fanatic New Member

    Joined:
    Sep 16, 2004
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai (Melbourne now)
    these are my ipconfig/all settings

    Yes i use Windows XP Professional Edition.

    I checked all my settings by the command u told me

    The following is the details i have got

    Windows IP Configuration

    Host Name...................... : Something
    Primary Dns Suffix ............ : Its Blank
    Node type...................... : Broadcast
    IP Routing Enabled............. : No
    WINS Proxy Enabled............. : No


    Ethernet adapter Local Area Connection

    Connection-specific DNS Suffix.. : Blank
    Description..................... : D-Link DFE-538TX 10/100 Adapter
    Physical Address................ : Some Mac Address
    Dhcp enabled.................... : No
    IP Address...................... : Some Ip address
    Subnet Mask..................... : Some subnet mask
    Default gateway................. : Some gateway
    DNS Servers..................... : Some DNS Servers address


    PPP adapter Connection Name

    Connection-specific DNS Suffix.. : Blank
    Description..................... : Wan (PPP/SLIP) Interface
    Physical Address................ : Some MAC Address
    Dhcp enabled.................... : No
    IP Address...................... : Some Ip address
    Subnet Mask..................... : Some subnet mask
    Default gateway................. : Some gateway
    DNS Servers..................... : Some DNS Servers address
    NetBios over TCP .............. : Disabled
     
  4. vswizard

    vswizard New Member

    Joined:
    May 9, 2004
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cyber City
    Wont work.. the rules are set on the server.. so there is no alternative..

    Sanchar net has 2 hrs.
    Satyam has 6 hrs.

    ( PS : satyam customer care didn't know abt it till i called and ask them why it was happening.. and they asked me 6 hrs continously u connect... really :eek: .. lol " )
     
  5. OP
    OP
    fanatic

    fanatic New Member

    Joined:
    Sep 16, 2004
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai (Melbourne now)
    thank you

    hey thanks for ur help buddy,

    Well i was just curious to know that how u came to know (after seeing that stuff that i pasted) that the rules are set on the server and it wont work.

    cheers!
     
  6. rajas700

    rajas700 New Member

    Joined:
    May 2, 2005
    Messages:
    687
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0




    What to do with?is there anyway to avoid this 2 hours diconnection????
     
  7. wORm

    wORm New Member

    Joined:
    Apr 29, 2004
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bombay
    All Exatt servers are setup to automatically disconnect after 5 hours. Simply tick the "Redial if line is dropped" box in options and it will reconnect automatically.
     
  8. Sourabh

    Sourabh Laptoping

    Joined:
    Aug 15, 2004
    Messages:
    2,206
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    @ rajas700, you have bumped a 2 yr old to ask what is already answered in the above posts. If you scroll above you get the answer that the settings are done on the server and you cant help it. anyways instead of bumping such old posts you could have started a new thread.

    locking this topic :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page