1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

indian fm live thro winamp??

Discussion in 'Software Q&A' started by casablanca, Aug 27, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. casablanca

    casablanca New Member

    Joined:
    Nov 13, 2003
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Manipal, Karnataka
    hi guys any links to hear radio online hindi station like radiocity or any as such through winamp
    plz let me know if anyone knows such station link
    thx in advance
     
  2. rajivfire

    rajivfire New Member

    Joined:
    Aug 24, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i am also searching one if u find one lemme know
     
  3. pradeep_chauhan

    pradeep_chauhan New Member

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    hey just a thought people with a lease line(or more bandwidth) can spare some bandwidth (at night maybe) and set up a streaming server like shoutcast and we all can enjoy the music. (i hope it is leagal.)
     
  4. Hexus

    Hexus Banned

    Joined:
    Aug 18, 2004
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    <Right Here!>
    Pradeep,

    I've figured out the cost. It'd cost a fortune to setup something like it, For FREE!
     
  5. pradeep_chauhan

    pradeep_chauhan New Member

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    what i had in mind is use a normal fm radio feed audio in the pc sound card (line in) and use shoutcast (free) s/w. I tried this but i am on dialup so throughput is 5k max thus poor quality of sound (works great on a LAN).
     
  6. Hexus

    Hexus Banned

    Joined:
    Aug 18, 2004
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    <Right Here!>
    Hmm..Good Idea.

    I've a server at Dallas, Texas and another at a little distance from it and a few more at other places. I dont think I'd be able to add a sound card to my HP Servers, or I'd have definately setup something like it.

    However, I'm still unsure of:
    - What would I need exactly and what would be the approximate cost?
    - Would it be legal to setup something like it?
    - How much bandwidth and system resources would it require apporximately?

    If the cost is under $1000 and the system requirements are'nt too much, I assure, you guys have a FM Radiostation by the 15th of September. ;)-:D
     
  7. pradeep_chauhan

    pradeep_chauhan New Member

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    ok, the setup i have is as follows
    1. An old sony walkman with FM.
    2. A cable with stereo jack on both ends
    3. fire up the linux box (p3 866,512mb,asusCUSL2 mobo, SB live value)
    4. Software linux fedora core 1 and shoutcast software.
    5. tune the walkman to a good station and plug in to the sound card line in.
    6. set up shoutcast and give it the ip port no and the input source.
    7. on my p4 pc i open a browser point to the url specified befor and use real player or winamp and enjoy music.
    regards pradeep
     
  8. pradeep_chauhan

    pradeep_chauhan New Member

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Delhi
    use a usb sound card for adding sound to your servers
     
  9. Hexus

    Hexus Banned

    Joined:
    Aug 18, 2004
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    <Right Here!>
    All of my servers are located in either ThePlanet or Telehouse Datacentre. They dont add external equipments to the servers unless I colocate.

    Its a real trouble I suppose, unless I colocate a box.
     
  10. saud_khan

    saud_khan New Member

    Joined:
    Dec 4, 2003
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Gr8 Radio Station!!!

    Try this guys!!!!!!!
    this site rocks!!!!!!!!!!!!!!
    but i cant listen to songs here on winamp :cry:
    i have to use WMP
    i have a sify broadband connection.
    can someone help me to configure winamp so that i can use winamp to listen to this gr8 radio station!!!!!!!!
     
  11. Deep

    Deep Version 2.0

    Joined:
    Jan 23, 2004
    Messages:
    977
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    there was something called Apna Radio or something on Winamp..

    they have video and audio stations also..

    Deep
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page