I cant run NFS Carbon DEMO On PC Why

Discussion in 'Gamerz' started by AMITAGARWAL02, Dec 12, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    471
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    I cant run NFS Carbon DEMO On PC Why

    So i cant also run NFS Carbon Full version.

    I can run NFS Most wanted demo and full version with setting upto 1024 and more 1280

    I have 2 Gb Ram. 128 Video memory , 3.00 MHZ Processor

    WIn xp Professinal Version 2002 Service pack 2


    Now help please
     
  2. adit_sen

    adit_sen New Member

    Joined:
    Feb 8, 2004
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Perth, A*stralia
    Same problem here actually. But not just with the demo version...with the full game as well!! Tho my specs are a lot lower (256MB RAM, 64MB Vid Memory, 1.4Ghz), the game starts and immediately crashes giving me an 'illegal operation' windows error!!

    Help!!
     
  3. hellrider

    hellrider New Member

    Joined:
    Apr 26, 2006
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    U need atleast SM 2.0 capable GPU to play this game!!
     
  4. ~Phenom~

    ~Phenom~ The No.1 Stupid

    Joined:
    May 17, 2005
    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    CYBERYARD
    same error here.
    I have p4 2.4 and 512 MB RAM.
     
  5. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    471
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    what is SM 2.0 GPU

    How to find What i have on my computer.

    What is Pixel Shader 2.0 or 3.0 Is it same as SM 2.0 GPU
     
    Last edited: Dec 16, 2006
  6. ruthless

    ruthless Lin Win Mac

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    124
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kerala
    SM 2 means shader model 2.
     
  7. n.regmi

    n.regmi New Member

    Joined:
    Jan 1, 2006
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    u need graphic card
     
  8. SE><IE

    SE><IE Guest

    :D the same happened with me too, the reason is you need to install it first:D
    Run autorun.exe :D
     
  9. hemant_mathur

    hemant_mathur -- No Easter Eggs here --

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Messages:
    945
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Front of my pc
    I found the problem .. your proccy is way below the system req.
    Well jokes apart .. which video card are u using and what error are u getting?
     
  10. codename_romeo

    codename_romeo Romeo + Lucifer = ME

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    989
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    List of graphics cards supported by NFS CARBON(Officially)

    Although Direct3D is supported, this support is only officially
    extended to certain 3D accelerator devices. The following major D3D
    chipsets are supported.

    NVIDIA GeForce4 Ti-4200
    NVIDIA GeForce4 Ti-4400
    NVIDIA GeForce4 Ti-4600
    NVIDIA GeForce4 Ti-4800
    NVIDIA GeForce FX Series
    NVIDIA GeForce 6200
    NVIDIA GeForce 6600
    NVIDIA GeForce 6800
    NVIDIA GeForce 7300
    NVIDIA GeForce 7600
    NVIDIA GeForce 7800
    NVIDIA GeForce 7900
    ATI Radeon 8500
    ATI Radeon 9000
    ATI Radeon 9100
    ATI Radeon 9200
    ATI Radeon 9500
    ATI Radeon 9550
    ATI Radeon 9600
    ATI Radeon 9700
    ATI Radeon 9800
    ATI Radeon X300
    ATI Radeon X550
    ATI Radeon X600
    ATI Radeon X700
    ATI Radeon X800
    ATI Radeon X850
    ATI Radeon X1300
    ATI Radeon X1600
    ATI Radeon X1800
    ATI Radeon X1900
     
  11. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    471
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Is there way now to run the game , is there any patch available . please answer.
     
  12. s18000rpm

    s18000rpm ಠ_ಠ

    Joined:
    Mar 1, 2006
    Messages:
    5,608
    Likes Received:
    87
    Trophy Points:
    48
    what onboard gfx. card you have?

    if you have Intel onboard gfx., the game works on only Intel GMA X3000 (it doesnt work on GMA900,950).
     
  13. speedyguy

    speedyguy Active Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Messages:
    1,252
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bangalore/Jamshedpur
    guys those who have "illegal operation" problem at startup....try this-

    right-click exe file of carbon....select compatibility, tick the boxes run as administrator(if thr, vista), run program in compatibilty mode for win98, disable visual themes....n then try re-running...gud luk

    ps: basically its got some issues wit vista n nvidia

    Enjoy~!
     
  14. rakeshishere

    rakeshishere HELP AND SUPPORT

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    1,604
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    0
    The Latest 1.4 Patch solves most of Vista compatibility issues..Its available for download over HERE
     
  15. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    471
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    i have GMA 915 GL .
    Pentium 3.0
    Asrock775Dual-915GL
    Ide card
    Ram 2 Gb (333Mhz)

    How much Intel GMA X3000 motherboard cost as compare to GMA 915 GL
     
    Last edited: Jul 29, 2007
  16. s18000rpm

    s18000rpm ಠ_ಠ

    Joined:
    Mar 1, 2006
    Messages:
    5,608
    Likes Received:
    87
    Trophy Points:
    48
    GMA is onboard gfx. solution from Intel, its inbulit, so you cant buy them separately. :wink:

    your only option is getting a Dedicated Gfx. card, Nvidia or ATi.
     
  17. s18000rpm

    s18000rpm ಠ_ಠ

    Joined:
    Mar 1, 2006
    Messages:
    5,608
    Likes Received:
    87
    Trophy Points:
    48
    ~Rs. 6k-7k
     
  18. OP
    OP
    AMITAGARWAL02

    AMITAGARWAL02 Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    471
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Just want to ask one more question.
    U told 6k-7k for Intel GMA X3000 motherboard

    What will be price for Approx price GMA 915 GL motherboard now

    Also GMA X3100 and GMA X3500 are also there on intel sites what will be there price and there performance.

    Suppose compare GMA X3000 and GMA X3100 and GMA X3500 WITH GMA 915 GL (As i got GMA 915 GL motherboard).
     
  19. speedyguy

    speedyguy Active Member

    Joined:
    Aug 8, 2004
    Messages:
    1,252
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Bangalore/Jamshedpur
    @rakeshishere: thanx bro...was lukin for dat download...will do it nw...

    Enjoy~!
     
  20. rakeshishere

    rakeshishere HELP AND SUPPORT

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    1,604
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    0
    You are welcome buddy :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page