I Can't Lan between two Computers!!!!!

Discussion in 'Networking' started by dibakar, Dec 6, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dibakar

    dibakar New Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Can Anyone Help Me????
    I have two computers one is P4 2.4GHZ & other is Celeron 2.4 GHz. First is running Windows Xp Professional and other is running Windows Me. Both computers have D-Link Ethernet Card.
    But i cannot create LAN between them and even can't share internet connection. Would you please help me to solve the problem? I will be very greatful to you.



    Dibakar
    (d_chakraborty10@yahoo.com)
     
  2. Sourabh

    Sourabh Laptoping

    Joined:
    Aug 15, 2004
    Messages:
    2,206
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    man there are so many possibilities tht it aint working

    :arrow: check whether the networking cables is clamped correctly with those orange and green wires 1,2,3,6 kinda something

    :arrow: well first try giving some ip address to both the computers like 190.168.100.1 and 192.168.100.2 and try pinging one computer from another

    On 190.168.100.1
    Start>run>cmd
    type "ping 190.168.100.2 -t"
    without the quotation marks if u get a constant reply than ur lan connections are working fine

    :arrow: do check in the system properties that the ethernet card has the right drivers

    i guess these are some of the common trouble shooting tips . try with these things n wht others have to suggest and then post ur xperience with it
     
  3. imprince

    imprince New Member

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    227
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ludhiana
    Crimping problem can be one of them
    did u crimp the cable in right way

    ip addressing

    check ur cable for cracking

    ping ping and ping
     
  4. dikudik

    dikudik New Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi there

    please try one thing. change the slots of u'r ethernet card and try out

    and also let winxp pickup the default driver for u'r ethernet card don't insist on installing oringinal driver for ethernet card

    ok
    try good luck
    if it works send me......................reply

    ha ha


    Birthdays are good for you;
    the more you have,
    the longer you live.
     
  5. pimpom

    pimpom Active Member

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    1,357
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Are you using a hub/switch or connecting the two computers directly ?

    If you're connecting the two computers directly without a hub or switch, you have to use a cross-over cable. I.e., the send and receive lines have to be interchanged, which is not the case if you're using a hub. If you need more details, ask.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page