1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

How to start dos exe programs during boot in background ?

Discussion in 'Software Q&A' started by suhas_sm, Mar 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. suhas_sm

    suhas_sm New Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    I want to start a couple of dos exe at the time of boot up of operating system(win 2k). I want to start them in background at system start up : )

    Can ne one help me out with this ?
     
  2. imported_dheeraj_kumar

    imported_dheeraj_kumar New Member

    Joined:
    Mar 14, 2005
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai, India
    put the paths of the programs in autoexec.bat before any other commands
     
  3. OP
    OP
    suhas_sm

    suhas_sm New Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Will this be excuted for every acount login on computer ? I mean user account.

    Thnx for so quick reply.
     
  4. OP
    OP
    suhas_sm

    suhas_sm New Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Also on more query.... can i bring that program to front whenever required ?
     
  5. mvishnu

    mvishnu New Member

    Joined:
    Feb 24, 2006
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Manipal
    autoexec will run the prog, but y not add it into tthe startup?

    i think u will b able bring th e prog. to front if its a bring-front-able prog.
     
  6. OP
    OP
    suhas_sm

    suhas_sm New Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    if i add it start up it wont run in background. :(
     
  7. OP
    OP
    suhas_sm

    suhas_sm New Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    ne thing else that can be done ?
     
  8. ramprasad

    ramprasad New Member

    Joined:
    May 7, 2004
    Messages:
    375
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    00-1D-7D-5A-34-2E
    Try to put in in Startup and check...
    WHat do u mean by BG, like u want it to run all the time
     
  9. QwertyManiac

    QwertyManiac Commander in Chief

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Messages:
    6,656
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    A visual program cant be hidden into the background like a process, it can be put to tray at most i think...
     
  10. varungupta17

    varungupta17 New Member

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bangalore
    Open Registry editor By typing regedit at run...
    Then go to HKLM>SOFTWARE>MICROSOFT>WINDOWS>CURRENTVERSION>RUN
    Rightclick and create a string value on the right pane of the editor by right clicking. Rename the key anythng u wish.
    Double click it and add the path of the software....
    And here u go...
     
  11. nishant_nms

    nishant_nms New Member

    Joined:
    Sep 5, 2005
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    Put it in the startup folder and it will autorun
     
  12. OP
    OP
    suhas_sm

    suhas_sm New Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    what i want is something similar to Quick Hide Windows or Folder Locker in stealth mode which comes up when we press some combination of keys. Similar to that i want to run a couple of dos windows in background as process and shuld be able to c it when i want to ;-)

    @varungupta
    I ll try it out
     
  13. shakti

    shakti New Member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    visnagar
    i think autoexe.bat is the best solution
     
  14. varungupta17

    varungupta17 New Member

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bangalore
    What u r thinking is impossible... As no program can be forced by end users to run in stealth mode.... However i would like to add is that all programs that u mentioned and that run in stealth mode are coded by their programmers to run in stealh mode...
    U can to very little about it unless u create ur own program.
     
  15. parthbarot

    parthbarot New Member

    Joined:
    Sep 17, 2004
    Messages:
    388
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    .::OnLine::.
    yes u can sumply find a code in vb/vc on net...which hides the prog exe from taskbar and tray also..

    only shows in processes in 'task manager'

    i have done that kind a coding in VB..it is easy...

    go for VB exe and find a code to hide it from taskbar and systray...

    regards,
    Parth.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page