how to back up yahoo mails ?

Discussion in 'Internet & WWW' started by mkmkmk, May 23, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mkmkmk

    mkmkmk New Member

    Joined:
    Nov 10, 2005
    Messages:
    470
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    pune
  2. champ_rock

    champ_rock champ_rock

    Joined:
    Jun 15, 2005
    Messages:
    750
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Somewhere on the earth , near the equator
    there is a software called ypops.. just google it.. it allows you to copy ur mails to outlook or some other such software...
    once the mails are in ur comp.. then u can easily back them up :)

    hope it solves ur problem

    for gmail, just enable pop access.. and download all of them on ur comp from outlook or outlook express
     
  3. OP
    OP
    mkmkmk

    mkmkmk New Member

    Joined:
    Nov 10, 2005
    Messages:
    470
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    pune
    thank champ......

    i have enabled gmail pop and using thunderbird......

    how i will download all mails in thunderbird....

    whenever i m hitting get mails..i m getting only new mails...

    i would like to get all 400 mails in thunderbird..is there any setting in Tbird which i m not getting......
     
  4. champ_rock

    champ_rock champ_rock

    Joined:
    Jun 15, 2005
    Messages:
    750
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Somewhere on the earth , near the equator
    in gmail , when u go in settings, then forwarding and pop, there u have to select the option "ENABLE POP FOR ALL MAILS" and not "Enable POP only for mail that arrives from now on".,,, i think that should solve ur problem...
     
  5. aryayush

    aryayush New Member

    Joined:
    May 6, 2005
    Messages:
    5,594
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Noida
    You don't need any software for enabling POP3 in Yahoo!
    Just log into your inbox and click on 'Options' in the top-right corner. On the 'Mail Options' page that opens, click on 'POP Access and Forwarding' (second row, second option from top). I suppose you should be able to do it yourself from there.
    I already have Yahoo! configured in my Outlook and it is working without a hitch. Yahoo! does not provide SMTP, however.
     
  6. OP
    OP
    mkmkmk

    mkmkmk New Member

    Joined:
    Nov 10, 2005
    Messages:
    470
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    pune
    Thanks both of u..................aryayush,champ_rock

    i did changes as per u told and i got 240 mails in thunderbird.....from yahoo and gmail........

    is it possible to use 2 email clients..T bird and outlook express........one for gmails and one for yahoo...........

    now how should i save my all mails in cd.........

    i can see all mails in T bird........but how i should tke that in cd ...they r important for me.......

    thanking u
    manoj kumar
     
  7. champ_rock

    champ_rock champ_rock

    Joined:
    Jun 15, 2005
    Messages:
    750
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Somewhere on the earth , near the equator
    i think that u r using yahoo mail plus???/
    there is no option for me that relates to pop... second row, second option from top is filters....

    take a look at this,... [​IMG]

    please post a screenshot
     
  8. vikasg03

    vikasg03 New Member

    Joined:
    Oct 8, 2005
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dubai
    hy
    i download ypops as u tell one of the friend. But still i cannot find a option in ypops from where i download mails from yahoo. Means where and what i entered in ypops so that mails download from my yahoo mail id, and where i entered my yahoo mail id and password. there is nothing such in ypops. PLz help if some one use upops already.
    thanks
    vikas gupta
     
  9. champ_rock

    champ_rock champ_rock

    Joined:
    Jun 15, 2005
    Messages:
    750
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Somewhere on the earth , near the equator
    the yahoo mail id and password are filled in your mail client and not in ypops...
    take a look at the following link for configuration instructions...

    http://www.ypopsemail.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=listarticles&secid=1
     
  10. aryayush

    aryayush New Member

    Joined:
    May 6, 2005
    Messages:
    5,594
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Noida
    No, who pays for an eMail address! You need a Yahoo! India account for POP3 access. Only Yahoo! India accounts have been provided this feature. In layman's terms, your ID must be 'username@yahoo.co.in'. I am sure you are using Yahoo! USA and your ID is 'username@yahoo.com'.
    In this case, please follow the images below to learn how to active POP3:

    [​IMG]

    http://img.photobucket.com/albums/v487/urs4ever_aayush/YMail2.jpg (follow the link)

    http://img.photobucket.com/albums/v487/urs4ever_aayush/YMail3.jpg (follow the link)

    http://img.photobucket.com/albums/v487/urs4ever_aayush/YMail4.jpg (follow the link)

    http://img.photobucket.com/albums/v487/urs4ever_aayush/YMail5.jpg (follow the link)

    http://img.photobucket.com/albums/v487/urs4ever_aayush/YMail6.jpg (follow the link)

    http://img.photobucket.com/albums/v487/urs4ever_aayush/YMail7.jpg (follow the link)

    [​IMG]

    Hope that helped!

    P.S. - I know posting all these images was quite unnecessary but I just grab any oportunity to launch Photoshop with both hands. :D
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page