HDD installation problem

Discussion in 'Hardware Q&A' started by rahul_becks23, Jul 1, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rahul_becks23

    rahul_becks23 New Member

    Joined:
    Oct 17, 2004
    Messages:
    830
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok,i got a seagate 80GB SATA.
    I installed it in my computer.
    But it is not being recognized by Windows XP.
    I installed VIA PATA/SATA IDE Drivers,but to no avail.
    Please help .
    Thanks
     
  2. JGuru

    JGuru Well-Known Member

    Joined:
    Dec 25, 2005
    Messages:
    1,705
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Space-time continuum
    That means you have another HD and this Seagate is the second HD.
    You can use DiskWizard Starter Edition (Bootable) or DiskWizard for Windows( to add
    a second drive in a System already running Windows). If your OS is Windows XP try
    installing 'DiskWizard for Windows'. Get them both from here:

    http://www.seagate.com/support/disc/drivers/discwiz.html
     
  3. gary4gar

    gary4gar GaurishSharma.com

    Joined:
    May 21, 2005
    Messages:
    4,094
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jaipur
    hey i got the same hdd
    when u enter windows setup via bootable cd.press f6 and install drivers from original floppy that came along ur mobo.
    if u have already installed drivers floppy then u r installing wrong drivers.
    pls mention which mobo u have??
     
  4. OP
    OP
    rahul_becks23

    rahul_becks23 New Member

    Joined:
    Oct 17, 2004
    Messages:
    830
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes,this is my 2nd HDD.1st one is an EIDE HDD,not a SATA HDD.
    I have tried DiskWizard already but to no avail.
    My mBoard is---Asus A7V8X-LA (Kelut)
    And about that floppy solution,the problem is that my floppy drive does not format any floppy disk.It gives an error message-
    "Windows was unable to complete the format".
    I got a friend's working floppy drive,but again,the error message crops up.
    I then got a new floppy disk,but again the same problem.

    P.S.
    I think we dont need to install RAID drivers from a floppy if we r installing only one SATA HDD.We have to do that when we r installing more than 1 SATA HDD.In my case,its 1 EIDE and 1 SATA drive.
    Correct me if I am wrong.

    If there r any more helpful techies around here,then plzzzz. help me solve this problem.
     
  5. Eazy

    Eazy New Member

    Joined:
    Sep 19, 2005
    Messages:
    135
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    go to

    control panel / admin tools / computer management / storage / disk management

    is the new HDD listed in Disk management ? If it is then you need to format the HDD for it to work in XP. In Disk Management right click on the new HDD and select Format.
     
  6. OP
    OP
    rahul_becks23

    rahul_becks23 New Member

    Joined:
    Oct 17, 2004
    Messages:
    830
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No,there isnt any new HDD in Com. management.
    We have to do this if XP RECOGNISES the SATA HDD.Whats the point in doing that if XP hasnt found any new hardware.
     
  7. OP
    OP
    rahul_becks23

    rahul_becks23 New Member

    Joined:
    Oct 17, 2004
    Messages:
    830
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    can someone help me here
     
  8. john_the_ultimate

    john_the_ultimate No pain....No gain

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    1,197
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    Maybe u should install service pack 2, if not installed and see if it solves ur problem.
     
  9. Rollercoaster

    Rollercoaster -The BlacKCoaT Operative-

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Messages:
    1,206
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dehradun, India
    try a linux live cd to see if the hdd is working alright... may be the prob is not in the software but some hardware conflict.

    last u will have to reinstall xp to get is working finally
     
  10. OP
    OP
    rahul_becks23

    rahul_becks23 New Member

    Joined:
    Oct 17, 2004
    Messages:
    830
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    SP2 is installed
    can anyone tell me whats the problem with my floppy drive
     
  11. OP
    OP
    rahul_becks23

    rahul_becks23 New Member

    Joined:
    Oct 17, 2004
    Messages:
    830
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    anyone can plzzzz. tell me any solution for my problem,or will i have to forever be without a floppy drive and my new HDD.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page