Grub

Discussion in 'Open Source' started by bernie, Nov 13, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bernie

    bernie New Member

    Joined:
    Dec 5, 2003
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I recently instaled a free version of Suse linux and used it well....untill today!!
    on booting up, i'm presented with a prompt :
    grub>

    i have windows xp installed on the system before I installed linux.How do I go to the windows loader now?
     
  2. firewall

    firewall New Member

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Messages:
    299
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata - INDIA
    Requesting Mods to move this to Open source !!!

    :)
     
  3. vysakh

    vysakh New Member

    Joined:
    Sep 1, 2004
    Messages:
    860
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Old trafford
    i too installed Suse that i got from digit and i couldnt go into windows. if i select windows from the grub i still remember recieving a message hdd 0,3
    ntldr not found

    i contacted as many people as i knew but no use. had to reformat the HDD and create new partitions too
     
  4. theraven

    theraven Active Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    off to "never ever" land
  5. GNUrag

    GNUrag FooBar Guy

    Joined:
    Jun 22, 2004
    Messages:
    1,246
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Interwebs
    @theraven.... that's a good snapshot... i would also post it from next time when people dont search....

    that image seems to be copyrighted... do i have permission to use it ???? :) :) :) :) :) :)
     
  6. firewall

    firewall New Member

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Messages:
    299
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata - INDIA
    @GNUrag... it's a .gif i think raven must disclose what software was used to produce that before claiming the copyright ;)

    :)
     
  7. lamrinnirmal

    lamrinnirmal New Member

    Joined:
    Jan 14, 2004
    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    /bin/sh
    grub is a bootloader. you must configure it so that at the bootup it recognizes the os'es installed on your pc and gives you a choice to boot into it. i use red hat and during the installation itself my grub got configured. about suse - i have no idea. ask the gurus here.
     
  8. [deXter]

    [deXter] New Member

    Joined:
    Dec 24, 2003
    Messages:
    180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Ok, heres a free, open source alternative!

    [​IMG]

    ;)

    [​IMG]
    _________________
    Firefox
    Rediscover the web
     
  9. tuxfan

    tuxfan New Member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    :lol: :lol: :lol: :D

    @ bernie : Boot into Linux using Knoppix. Look for grub.conf in /etc of your HD installation and post the contents here.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page