Games problem with XP SP2

Discussion in 'Software Q&A' started by slagad, Sep 9, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. slagad

    slagad New Member

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have Win XP Pro SP2, 102 Intel motherboard, DDR2 512 RAM, 2.8 Dual core processor. An Internal modem, 256 Mb GeForce 7300LE PCI Express graphic card.

    On my old PC all my original games used to work fine (Cricket 2005, Battle For Middle Earth, Unreal Tournament 2004, Far Cry etc.), however with my new PC with the above configuration, I am unable to play any game for which the playable CD is required in the drive. Everytime the games start and tries to detect the CD in the drive; the PC instantly restarts.

    Is there something wrong with my configuration or is SP2 interfering.

    Mounting images did not work. I have the lates Antivirus definition files and have scanned the drives with Ad-Aware professional, still no luck.

    PLEASE HELP. :)
     
    Last edited: Sep 10, 2006
  2. DukeNukem

    DukeNukem Come get Some

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    417
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Home Sweet Home
    What Best I Can Say Is That You gift Your New PC to Me
    And Live Happily With Your Old PC











    -----------------------------------------------------------------------
    Whats mine is mine whats yours is mine
     
  3. mihirvashist

    mihirvashist New Member

    Joined:
    Mar 5, 2006
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    there was no need for this stupid comment of yours....:mad:
    __________
    ----------------------------
    do you mean that ur cd drive does not detect ur playable cd in the drive..
    but the games which run from ur HDD shud run fine...
    get ur xp patche or if necessary use the cd to repair some iles.....
    it can also be work of some sort of preprogrammed trojan or any other malware.....use a malware remover tool to remove it
    well i can't say what exactly but try the above procedures and see if u get any result
     
    Last edited: Sep 9, 2006
  4. Pragadheesh

    Pragadheesh New Member

    Joined:
    Jul 10, 2006
    Messages:
    403
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Coimbatore
    Scan your entire system with latest upgraded antivirus.
    Also try mounting an image of the cd by means of image drive.
     
  5. Pathik

    Pathik Google Bot

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    9,747
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    r u using original games or ???.
     
  6. blademast3r

    blademast3r New Member

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    431
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Island of Time
    I dont think its a prob with the os..seems like some problem with ur cd drive..maybe driver conflicts or something..not too sure...Just check yuor device manager under hardware in control panel...
     
  7. OP
    OP
    slagad

    slagad New Member

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Anyone got more suggestion. Please.
     
  8. mihirvashist

    mihirvashist New Member

    Joined:
    Mar 5, 2006
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    all i can say is that try to see if ur drivers are updated or not..if not get them updated.....
    scan ur entire hdd with updated anti virus/malware removal etc...
    if still not working ask a pro to open ur drive and see what's the problem..
     
  9. QwertyManiac

    QwertyManiac Commander in Chief

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Messages:
    6,656
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Seems like a game copy protection problem to me... like StarForce ?
     
  10. Vyasram

    Vyasram The pWnster

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    841
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Karaikudi,TN
    try gamejack or something and try emulating the images , and see if it still shuts down
     
  11. OP
    OP
    slagad

    slagad New Member

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks guys, for you suggestions. I use McAfee 8.0 which is up to date, Zone Alarm and Ad-Aware professional. my system is clean at the moment.

    The problem with emulation is that emulation software is unable to create an image for the original game CD's.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page