fla in frontpage

Discussion in 'QnA (read only)' started by lamrinnirmal, Nov 27, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lamrinnirmal

    lamrinnirmal New Member

    Joined:
    Jan 14, 2004
    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    /bin/sh
    if i ve created a banner in flash and i want to keep the rest of the page in html how do i integrate the .fla into frontpage while designing the page?i read somewhere that i ve to use dreamweaver to integrate my flash movies but im not very familiar with the dreamweaver interface......what are the html tags to add a fla movie?
     
  2. flashweb

    flashweb New Member

    Joined:
    Nov 27, 2004
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Use the Publish option, it will generate HTML code for using Flash in web pages.
     
  3. go4inet

    go4inet New Member

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Messages:
    300
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai
    .fla file cannot be instered directly inside the html and which will not work fine.

    let me give you few few steps which cud help you get what you need.

    Dreamweaver ::

    * Open the .fla file which you have using Macormedia Flash which you have installed and do the one as mentioned below :

    :: File>>Export>>Export Movie(Ctrl+Alt+Shift+S) ::

    [​IMG]

    * Once the above procedure is done, you have the converted or exported .swf file, which can now be insteretd in html page using dreamweaver or Frontpage and as always inserting Flash using Dreamweaver is the easiest way rather than insering via Frontpage, which may need a bit of manual coding.

    * Next Open Macromedia Dreamweaver, and do the following :

    :: Open your html file, tht you have coded earlier, or if u wanna create a new one, just goto File>New and select HTML (this is applicable if you have latest version of macromedia dreamweaver).

    * Next.,

    :: Insert>>Media>>Flash(Ctrl+Alt+F) ::

    [​IMG]

    * Now your Flash is paced on the document. And you have to save them and open using any browser and check the flash file which you have embedded just now.

    * If you are gonna use Frontpage, its kida manual coding and still I can help you one tht !

    Code:
    <object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="[b]your flash width size[/b]" height="[b]your flash height[/b]">
              <param name="movie" value="[b]your flash file name with .swf[/b]">
              <param name="quality" value="high">
              <embed src="[b]your flash file name with .swf[/b]" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="[/b]your flash width[/b]" height="[b]your flash height here[/b]"></embed></object>
    * The above code will work good if you gonna code them properly wuth width and height size.

    * For More Info :

    You can also goto Macromedia's site and get some tutorials and troubleshootings. Also Microsoft site for Frontpage.

    And as always you can google up ur queries !

    Tutorial by : Vinay ( Just wrote them now :lol: )

    Regards,
    Vinay

    P.S: If you still got probs with this, let me know ! PM or Mail me and I will help you.
     
  4. OP
    OP
    lamrinnirmal

    lamrinnirmal New Member

    Joined:
    Jan 14, 2004
    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    /bin/sh
    thanks buddy! that was a good on-spot-tutorial!
     
  5. go4inet

    go4inet New Member

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Messages:
    300
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai
    ur welcome lamrinnirmal !
    do ask more questions here and we are sure we can keep helping you all the time !

    Have Phun !

    Regards,
    Vinay
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page