Fear

Discussion in 'Gamerz' started by kichu_overclocked, May 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kichu_overclocked

    kichu_overclocked New Member

    Joined:
    May 18, 2006
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bangalore
    hi guys......

    m having a 6800 xt sli comp........n plan to get FEAR running on it.....just wanted to know if a 4.1 sound system is compatible with it.....any clue?

    cheers!!!
     
  2. drvarunmehta

    drvarunmehta New Member

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Yes it is. Almost all games released in the last 2 years have support for surround sound.
     
  3. wizrulz

    wizrulz GUNNING DOWN TEAMS

    Joined:
    Mar 5, 2005
    Messages:
    1,724
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MUMBAI
    SOUND COMPABILITY FOR FEAR.....WITH SLI MODE GRAPHICS CARD I WILL NOT WAIT A MINUTE TO PLAY FEAR...I ENVY U FOR THAT SLI MODE GRAPHICS CARDS U HAVE....... :)
    (SLI MODE 6800 AND 4.1 sspeakers)AWESOME COMBO FOR FEAR
     
  4. OP
    OP
    kichu_overclocked

    kichu_overclocked New Member

    Joined:
    May 18, 2006
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bangalore
    hey wixrulz...

    thankx for da info man....i got another query too....i jus tried out the FEAR demo on my system.....but there seemed to be a fall in framerates.....any tools you know that cud probably boost my gpu??? i have the ntune utility but i frankly prefer the good ol bios approach! but sadly....gpu tweaking is not there in my bios....so any simple to use gpu tweaker out there in da dark alleys of ur knowledge???
     
  5. maheswar2006

    maheswar2006 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Planet Earth Mumbai, where else?
    Download POWERSTRIP from entechtaiwan. Its got all u need.
    I cant understand what u mean by fall in framerates? was it running in higher FPS and later slowed down? What reference point r u using to calculate that?
    Also download FRAPS to analyze ur FPS.

    Enjoy ~~~mahesh~~~
     
  6. wizrulz

    wizrulz GUNNING DOWN TEAMS

    Joined:
    Mar 5, 2005
    Messages:
    1,724
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MUMBAI
    What FPS ur getting??
    u have the best possible config for FEAR ...so i do not understand abt the FPS getting less???
     
  7. OP
    OP
    kichu_overclocked

    kichu_overclocked New Member

    Joined:
    May 18, 2006
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bangalore
    well i m getting around 30 fps.......at max settings that is.what i meant by fall in frame rates is that ...when compared to doom3,most wanted,quake4 at max settings i get very smooth gameplay...but the fear demo was holding up every now and then.
     
  8. OP
    OP
    kichu_overclocked

    kichu_overclocked New Member

    Joined:
    May 18, 2006
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bangalore
    hey maheshwar.....i meant that my fear was slower on the system...compared to doom3,farcry,quake n most wanted.
     
  9. maheswar2006

    maheswar2006 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Planet Earth Mumbai, where else?
    Doom3 and Quake4 operate in openGL (even farcry to an extent). Nvidia cards and detonaters are great performers of openGL games...
    Most wanted is Direct3D but its low in system resources. I get about 70fps in full settings in 1600X1200.(2XFSAA)
    Fear is a Direct3d game which demands very high system requirements. Got beaten by Oblivion only recently.......
    I dont mean to say nvidia cannot handle D3D games but it is just that they handle openGL better....
    But still, ur system should handle FEAR very well.........
    What resolution and settings are u running FEAR? Is softshadows and HDR on?
    I get around 40 FPS with both on at 1024X768.......................
     
    Last edited: May 23, 2006
  10. OP
    OP
    kichu_overclocked

    kichu_overclocked New Member

    Joined:
    May 18, 2006
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bangalore
    hey!!
    its sorted out now....well the problem was kinda silly....my sli bridge had not been tight...so the sli mode wasnt actually working the last few times i tried the game...i jus got a message saying sli disabled....but now its put in the rite place n wowowow.....FEAR is flowing!!!!!!i m getting around 35 fps in max settings
     
  11. OP
    OP
    kichu_overclocked

    kichu_overclocked New Member

    Joined:
    May 18, 2006
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bangalore
    the frame rate varies btw 35 n 45 to be precise
     
  12. OP
    OP
    kichu_overclocked

    kichu_overclocked New Member

    Joined:
    May 18, 2006
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bangalore
    i tried running it at 1024x758 n i m getting 52 fps.............previously i was running the game at max resolution
     
  13. deathvirus_me

    deathvirus_me New Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, India
    Look at this :

    [​IMG]

    I'm playing at 1280*768 , 2x aa , Soft Shadows , Maxed Settings ... don't u think ur 6800XT SLi should get atleast this if not better ???
     
  14. maheswar2006

    maheswar2006 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Planet Earth Mumbai, where else?
    I feel silly asking this question, but really i dont know, how do you insert screenshots on ur post?
     
  15. abhijit_reddevil

    abhijit_reddevil Manchester United

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,447
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Kolkata, India
    @maheswar2006: you take the screenshot of the game by standard methods like pressing 'Printscreen' on the keyboard or 'F12', 'F8', etc according to the game. See the game advanced settings for these screenshot bindings. Then you upload these screenshots in any imagehosting site like imageshack.us. After uploading you will get the HTML code of the screenshot posted. Copy and paste it to the text of the post here and your screenie will be posted here.

    I just had another question regarding FEAR. Is there any way to kill the EVE, or it is better avoiding it altogether? I am in interval 06 near the end, and can't manage to tackle the situation in the courtyard when it appears with loads of other soldiers.
     
  16. maheswar2006

    maheswar2006 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Planet Earth Mumbai, where else?
    thanks digitized, now i can post my screenies...
    BTW, "fraps" is the best software to get screenies and videos of u playing the game in real time in AVI format, and u also get to see ur FPS in any game u play.....have u tried it?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page