1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

do we need hub when connecting 2 computer by lan

Discussion in 'Software Q&A' started by digiFriend, Mar 30, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. digiFriend

    digiFriend New Member

    Joined:
    Mar 5, 2006
    Messages:
    266
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    i want to connect two computer by lan card. do i need hub ?
    or can i directely connect 2 computer buy lan cable.
     
  2. tuxfan

    tuxfan New Member

    Joined:
    Feb 4, 2004
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    No you don't need a hub. Just use cross linked cable.
     
  3. champ_rock

    champ_rock champ_rock

    Joined:
    Jun 15, 2005
    Messages:
    750
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Somewhere on the earth , near the equator
    whats a cross linked cable.?????

    (sorry to interrupt)
     
  4. im

    im New Member

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello cross link is as follow(In simple language it is the arrangment of network wire in RJ connector)

    The Straightwire coding is as follow
    woo wgbl wblg wbrbr


    Cross wire coding is as follow
    wgg wobl wblo wbrbr


    (INDEX:wo-is white orange, o-is orange, wg-is white green, bl-is blue, wbl-is white blue, g-is green, wbr-is white brown, br-is brown)
     
  5. champ_rock

    champ_rock champ_rock

    Joined:
    Jun 15, 2005
    Messages:
    750
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Somewhere on the earth , near the equator
    so basically... i am using cat 5 cables....

    i need 2 connect 2 comp..... what is this coding thing all about...

    i mean can u please tell me what to do? in a bit simple lang/
     
  6. desertwind

    desertwind New Member

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    1,096
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hyderabad
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page