Delayed Start up

Discussion in 'QnA (read only)' started by Vyasram, Mar 10, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Vyasram

    Vyasram The pWnster

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    841
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Karaikudi,TN
    I use win xp pro on a amd 3000+,1gb ram system with asus a8n-e.

    I use start up applications like Norton IS 05, Systemworks 05, ghost internet down manager, nvidia mixer,windows def,etc

    Whenever i start my pc, and log on with my username idm, windows def, nvidia mixer,etc loads normally as soon as i log in. But the norton products wait for 3 mins and then load . During this 3 mins neither the pc does anything nor does it allow me to do anything. How can i solve it.

    I've tried defragging but still the prob exists. plz help :( :(
     
  2. eddie

    eddie El mooooo

    Joined:
    Jan 26, 2006
    Messages:
    1,414
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India
    Could it be that norton is scanning your system on every startup? Check your Norton Options and disable any startup checks it is doing. I saw it on a friends' system but I don't remember if you can actually disable it or not. You'll have to check it yourself.
     
  3. ::vicky::

    ::vicky:: New Member

    Joined:
    Feb 23, 2006
    Messages:
    306
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    0X4B7H
    yes sir norton is scanning the memory and the programs of the start up which are getting loaded
     
  4. dharmeshhtailor

    dharmeshhtailor New Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    y dont u try different AV...............
     
  5. agnels

    agnels Live The Dream!

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Goa
    This is the main reason why most people dont use Norton. 2006 version is a lot better i think.
     
  6. OP
    OP
    Vyasram

    Vyasram The pWnster

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    841
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Karaikudi,TN
    I'M GONNA TRY AVAST
     
  7. janitha

    janitha New Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    1,801
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kollam, Kerala
    Norton AV is good and Systemworks is even better. But out of experience I know that it makes the system slow and very often cause shut down probems. So i switched to Avast. You can also try.

    V.Prem Kumar
     
  8. hitman_never_dies

    hitman_never_dies New Member

    Joined:
    Mar 5, 2006
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    in agency
    u r 2 damn right man. norton sux

    avast rulezzz.
    but my browser open anypage when avast protection is on,so i surf the internet by disabling it.i think lowering the protection status will work. wut do u think ppl.
     
  9. janitha

    janitha New Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    1,801
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kollam, Kerala
    I dont understand what you mean. Pl elaborate. Also what purpose is served by an AV if you disable it when surfing. I myself never faced any problem.

    V.Prem Kumar
     
  10. Chindi_Chor

    Chindi_Chor New Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    C:\Windows\System.....
    remove Norton....
     
  11. OP
    OP
    Vyasram

    Vyasram The pWnster

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    841
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Karaikudi,TN
    it works. Now i need some sub for systemworks. IS system mechanic good, tell me abt ur experiences
     
  12. janitha

    janitha New Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    1,801
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kollam, Kerala
    Sys works is very good in defragmenting, regisrty cleaning etc etc. But sure it slows down the system. Not sure whether it also cause hang ups and problems in shut down etc.

    V.Prem Kumar
     
  13. anandk

    anandk Distinguished Member

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Messages:
    3,786
    Likes Received:
    106
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    norton is bloatware and hogs resources. since u r open, using avast or avg might be a good idea. u will realise however that uninstallng norton completely is seldom easily achieved.

    system mechanic is great. just remove its startup entry, then no question of resource utilisation. use it only ven u want to. even tune-up utilities is good 4 dat matter...

    personally i use zass. i do not use it ven working on my pc offline. use it only ven i connect to the internet. its very easy to disable/unload completely in one click !
     
  14. janitha

    janitha New Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    1,801
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kollam, Kerala
    This is exactly what I would also suggest. Instead of Norton AV use Avast. Instead of Sys Works, use System Mechanic. And these two are what I am also using.

    BTW pl tell me how to remove startup entry? through msconfig? If so what will be the entry like?
    Also tell us more about Zass.

    V.Prem Kumar
     
  15. anandk

    anandk Distinguished Member

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Messages:
    3,786
    Likes Received:
    106
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    janitha : yes in msconfig there will be an iolo or sysmech entry. delete this startup entry. else open ur sysmech6 > optimize > manage system startups > advstartup manager : search and remove the startup entry. else if u have startup control panel, use it to staright remove the sys mechs startup entry. else use winpatrol to do the same.

    zone alarm security suite has been judged as the best internet security suite by www.pcmag.com. its got a great firewall, a good antivirus and an ok antispyware, all three adding up to a formidable internet defense combination. i use it only when going online, and the best part is u can enable/disable it all including its services, with a click ! hence never an unnecc strain on ur resources.
    click www.zonelabs.com
     
  16. janitha

    janitha New Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    1,801
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kollam, Kerala
    Thanks anandk

    V.Prem Kumar
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page