cost of 1gb ram?

Discussion in 'Hardware Q&A' started by sidcool, Nov 9, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sidcool

    sidcool New Member

    Joined:
    Sep 15, 2005
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Can someone please tell me the current price of 1gb ram?
     
  2. Third Eye

    Third Eye gooby pls

    Joined:
    Apr 2, 2006
    Messages:
    4,293
    Likes Received:
    58
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Not very far from you
    of what frequency ?
     
  3. Chirag

    Chirag bang bang!

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    1,294
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Vadodara
    I m gonna upgrade to 2 gb ram on my bday.(21st nov.) Currently I have 512*2 Transcend Ram working at 400 Mhz. So would it be better to get more 2 sticks of 512 mb or 1 stick of 1gb will do?
     
    Last edited: Nov 10, 2006
  4. Tech Geek

    Tech Geek Wise Old Owl

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Messages:
    1,602
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cyber Hell
    i think a stick of 1GB will do:eek:
     
  5. mod-the-pc

    mod-the-pc Back to School Mr. Bean !

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chennai
    What kind of a RAM is that working at 167MHz? 133, 266,333, 400, 533, 667, 800...okay. Nut never heard of 167 before :confused:

    Double check the frequency before you invest in a new stick
     
  6. Chirag

    Chirag bang bang!

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    1,294
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Vadodara
    ^^
    Cpuz showed 167. But on the box it is written 400. So its 400 Mhz. So 1 stick of 1 gb or 2 sticks of 512*2???
     
  7. Stick

    Stick New Member

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Messages:
    570
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey Chirag,

    If you wanna sell 512mb DDR400, let PM me? Don't forget?

    1 stick of 1GB perform better than 2 sticks of 512!
     
  8. mod-the-pc

    mod-the-pc Back to School Mr. Bean !

    Joined:
    Apr 1, 2004
    Messages:
    344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Chennai
    That's a misconception. Two sticks in dual-channel mode perform better. Just check if your mobo supports dual channe mode
     
  9. ashwinkumar

    ashwinkumar New Member

    Joined:
    Nov 13, 2005
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hyderabad
    dual channel mode ?? ddr2 !!
     
  10. sysfilez

    sysfilez Welcome To The Jungle

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    639
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Living in a garbage can.
    dual channel works much better than single channel anyday. if anybody in calcutta selling ram 512mb transcend pls pm me. the price of 1 gb ram currently will be 6,200/- in kolkata.
     
  11. anu0512

    anu0512 Member

    Joined:
    Oct 8, 2006
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    kanpur
    :twisted:ANY ONE KNOW THE PRICE OF KINGSTON RAM DDR-2 800 MHZ 512 MB & 1 GB.
     
  12. ranjan2001

    ranjan2001 Active Member

    Joined:
    Jun 27, 2004
    Messages:
    1,486
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Delhi
    KINGSTON RAM DDR-2 800 MHZ 1 GB is for 9200/- here in delhi last inquired 15 days ago.
     
  13. anu0512

    anu0512 Member

    Joined:
    Oct 8, 2006
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    kanpur

    :twisted: BRO PLZ TELL ME THE PRICE OF ASUS MOTHERBOAD 975 CHIPSET MODEL NO. ASUS P5W DH DELUXE WI-FI . WAT IS THE CURRENT RATE OF C2D E6600.TELL ME THE SHOP NAME IN DELHI
     
    Last edited: Nov 14, 2006
  14. Stick

    Stick New Member

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Messages:
    570
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Out of 8/10 suggest me to do same
     
  15. Stick

    Stick New Member

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Messages:
    570
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Out of 10 Techie person I ask "Whether to use 512mbX2 or 1 stick of 1GB is Best", 8 of them STRONGLY support to use 1 Stick of 1 GB.

    Sorry for late post.
     
  16. samrulez

    samrulez New Member

    Joined:
    Apr 16, 2006
    Messages:
    1,334
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    ^^
    If you are running in SC i.e......if your mobo supports DC then 512X2 will out perform a 1GB in SC...
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page