Core2 vs P4

Discussion in 'Hardware Q&A' started by gsoul2soul, Oct 7, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. gsoul2soul

    gsoul2soul WOW... are you?

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kathmandu, Nepal
    Now, I really do want to go for Core2 Mobo !!!

    only thing is... is it too expensive... compared to P4 3 + GHz ?

    And if i do go for low priced Core2 (how low should i go?)

    there is 1.8 GHz Core 2 (E6300)... is it better than P4 3.6 or something ?

    help...
     
  2. drvarunmehta

    drvarunmehta New Member

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    1,533
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    The slowest Core 2 Duo is better than the fastest P4. If you can't afford a Core 2 Duo get an Athlon64 X2 3600+ NOT a P4.
     
  3. Choto Cheeta

    Choto Cheeta Rebooting

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    6,202
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Location:
    220.225.82.33
    hell yeah !! dont u read the mags.. and other Hardware Review websites... even not ... now days if you go to the market and go to any reputed Hardware shop... u will find now days when one can afford its only Core2Duo what is selling...

    whats your budget !! as Core 2 Duo E6300 should fall under 10k ...
     
  4. return_of_vengeance

    return_of_vengeance New Member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hey is p4 having no class against core 2 duo 1.66 which is used in dell inspiron laptops?
     
  5. nishant_nms

    nishant_nms New Member

    Joined:
    Sep 5, 2005
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    Had P4 ever any class? I don't tink so
     
  6. techno_funky

    techno_funky da' Ťurntable ruleth

    Joined:
    Dec 2, 2003
    Messages:
    845
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Mumbai
    Well images speak thousand words isnt it :)

    [​IMG]

    The E6300 can easily match a AMD X2 4600+
    (the e6300 in red is overclocked)

    Full Review @ anandtech
     
  7. executioner

    executioner New Member

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    139
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Right behind u
    please suggest a mobo supporting crossfire,compatible with core2duo
     
  8. aquamatrix

    aquamatrix New Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Messages:
    176
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    pune
    ASUS P5W DH Deluxe SKT 775
     
  9. jz2linkinpark

    jz2linkinpark New Member

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    559
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rorikstead
    ^^: whats the difference between that mobo and p5b deluxe
     
  10. aquamatrix

    aquamatrix New Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Messages:
    176
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    pune
    well the chipsets differ, p5w got the 975, and p5b got 965, otherwise theres almost no difference.
     
  11. OP
    OP
    gsoul2soul

    gsoul2soul WOW... are you?

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kathmandu, Nepal
    What about this CPU ?
    I went to market today, and found this one... "Intel dual core 3.4"

    Is that Core 2 ? (I'm a bit confused)

    And the Shop keeper reccomended the motherboard based on "Intel 965 Chipset"

    BUT... help my Graphic card is "Geforce 6800 GT" in AGP !!! So do you think there will be AGP Slot? apart from the now standard PCI express ?
     
    Last edited: Oct 12, 2006
  12. sabret00the

    sabret00the New Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    699
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Calcutta
    well its a bit confusing as far as the term "dual core" is concerned it means Pentium 4 proc with "dual core".Now P4 procs can go upto "dual core" only.After that no P4 will be manufactured.The next range of Processors to be launched are thus known as Intel "Core2Duo"."Core2Duo" range of processors use less clock speeds (as Intel wanted to stop the GHZ race) instead have higher bus speeds (1066mhz FSB).These procs use lesser power than P4 s and hence run colder and are more efficient.So typically a "Core2Duo" which has a maruti 800's engine is much more efficient than a Ambassador's 1800cc engine....get it.

    As far as mobo is concerned if u can splurge then Rs.14.5k will buy u the best mobo from Asus,P5W DH Deluxe.

    No offence but with Core2Duo and the Asus P5W DH DLX talking about agp is like sending the Indian Army to fight a battle with axe and swords instead of guns.LOL
     
  13. MakeWayForTheBadGuy

    MakeWayForTheBadGuy New Member

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hell (lovin it)


    Exellent comparisions man



    I just couldn't stotp my self, saw your rig under construction in your sig.

    Why antibiotic and platinum?? antibiotic is too crampy and with that rig you'll need space for overclocking gear like WC and massive coolers.



    I'd suggest a zebby Jamaica and Zebby skyhawk 640W.
     
  14. sabret00the

    sabret00the New Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    699
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Calcutta
    DO U ACTUALLY OWN THE CONFIG IN UR SIGNATURE?

    HEY HW MUCH DID THE PROC AND THE MOBO COST?WAT's UR REVIEW OF THE MOBO man?

    __________
    I actually fell for the Antibiotic as I wanted to go for a transparent case and the LCD looks awesome.
    The Platinum 500 loads enough punch for my needs man!!!
     
  15. MakeWayForTheBadGuy

    MakeWayForTheBadGuy New Member

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hell (lovin it)
    the processor is Rs.15500 and the Mobo Rs.14250.
    Haven't really overclocked yet (waiting for Team Xtreem RAM), so cannot comment on the boards performance.
     
    Last edited: Oct 13, 2006
  16. hard_rock

    hard_rock Salieri Family

    Joined:
    Feb 24, 2004
    Messages:
    365
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Somewhere in Internet.......Have dynamic IP addres
    I heard that even though Dual Core processors are out there in market, there are very few applications to use the DUAL PROCESSORS...... I donno what it is or whether is it true or not.. Is it true.
     
  17. iMav

    iMav The Devil's Advocate

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    7,004
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Masti Ki Paathshaala
    1:-Intel orignal motherboard 865gsa-------3600----3yr
    2:-Intel original 2.66hz dualcore-------------5000---3yr

    guys i currently hav p4 3GHz with an intel mobo ..... my engg has quoted this how much of a performance difference is this gonna make ....
     
  18. Pathik

    Pathik Google Bot

    Joined:
    Aug 28, 2005
    Messages:
    9,747
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    its pentium d 805... It wont make make much diff.. Better take the 820
     
  19. MakeWayForTheBadGuy

    MakeWayForTheBadGuy New Member

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hell (lovin it)

    I'd suggest you hold your 'upgrade horses' for a while and collect some more funds and upgrade to C2D in some time.
     
    Last edited: Oct 14, 2006
  20. caleb

    caleb New Member

    Joined:
    Sep 1, 2006
    Messages:
    578
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Just out of curiosity (as I own a Intel D805 processor)...what is the equivalent of Intel D805 in AMD & also in Intel P4
    Thanks
    __________
    Just out of curiosity (as I own a Intel D805 processor)...what is the equivalent of Intel D805 in AMD & also in Intel P4
    Thanks
     
    Last edited: Oct 14, 2006
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page