1. Hey Guest Did you know you can win an Honor 10 phone worth ₹33,000 and an additional ₹70,000 in paytm vouchers, just by replying to some threads and taking part in the discussions happening in the Honor Hub?

    What are you waiting for? Start commenting and start winning! Remember to read the instructions posted here.

    Dismiss Notice

cannot read old hdd on new one

Discussion in 'QnA (read only)' started by mariner, Sep 12, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mariner

    mariner New Member

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Messages:
    522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    mumbai
    i have twoo hdds one seagate 20gb with win98 se(old) and 2nd one samsumng 80 gb with win xp pro sp2(new). the problem is i cannot access my older hdd when i am on win xp pro.while using win 98 se i m able to see both hdds. what cud be the problem.

    both the hdds are on fat 32.
     
  2. OP
    OP
    mariner

    mariner New Member

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Messages:
    522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    mumbai
    cmon guys still waiting !! batty raven where r ya?
     
  3. theraven

    theraven Active Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    off to "never ever" land
    there was a thread on floppies not workin either way ..
    i think its pretty much the same problem ..
    ive been looking for the post ... but couldnt find it ... will get back to ya in a bit
     
  4. theraven

    theraven Active Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    off to "never ever" land
    ok can u aee the older hdd in my computer ?
    or it doesnt even show up ?
    if u can see it ... do one more thing .. right lick on my computer. .. click manage
    goto disk management .. and temme what it says over there .. abt both the disks

    i think we need JAK on this ...
    JAK ??
     
  5. OP
    OP
    mariner

    mariner New Member

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Messages:
    522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    mumbai
    no man when using th xp ie the new hdd nothin is visible of the older one.but surprisingly when using the older one i can see both the hdds in my computer.


    JAK ????
     
  6. aadipa

    aadipa New Member

    Joined:
    Feb 12, 2004
    Messages:
    997
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Palghar, Mumbai
    hmm, just check if ur older hdd is visible in device manager in xp

    may be it is disabled from there ....
     
  7. it_waaznt_me

    it_waaznt_me Coming back to life ..

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    A bit closer to heaven
    Hmmm... Try this
    Start > Run > Diskmgmt.msc (press enter) .. Do you get two drives listed ..?
     
  8. OP
    OP
    mariner

    mariner New Member

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Messages:
    522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    mumbai
    yes batty both drives are listed here
    but the partitions for the older hdd are not visiblejust shows the as one partition of 18.65 gb
     
  9. JAK

    JAK What the Heck !

    Joined:
    Apr 11, 2004
    Messages:
    237
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ask Me !
    Hmm...



    First as Aadi suggested check if the Drive is Disabled in XP...

    If not then...


    It seems ur partitions are ovelapping each other...

    Try runin Partition magic or any other 3rd party software u have and see if u can see the partitions, if they cannot then.....

    well ...u'll have to do it this way.... :wink:

    Use Ranish Partition Manager (DOS) around 100Kb Download Here

    Just run ranish in Windows and it will prompt u to copy it on Floppy
    Upon booting to the floppy it will Display u partition structure
    Use
    [F5] key to switch between ur HDD's.

    if u see anything in Red it means something is wrong

    The reason for this maybe u used too many different 3rd party partitioning softwares to create the partitions...


    Since u mentioned u hav win 98 installed u can run Ranish Partiton mgr in Win98 itself and post the screen shot here for better analysis(WINXP wont let u run Ranish as it attempt to access the HDD directly)

    Else u cud note down the Following items when runnin Ranish in DOS mode and post them here in this format

    HDD size (xxxxMbytes ---xxxxCylinders,xxxxHeads,xxxx Sectors) normally heads=255 and sectors=63

    Partition1(Type pri/Ext) | Starting Head/Cylinder/Sector | Ending/Head Cylinder/sector
    Partition2(Type pri/Ext) | Startin Head/cylinder/sector | ending... andd so on for all partitions
     
  10. OP
    OP
    mariner

    mariner New Member

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Messages:
    522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    mumbai
    k jak . will try
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page