Best Mobo+Processor combination for AMD...

Discussion in 'Hardware Q&A' started by White`Knight, Jan 26, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. White`Knight

    White`Knight New Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi guys... i`m building a computer for my BRO... need a good combination for AMD Processor+Mobo+RAM.... My budget is between 16 Gr... He usually plays games like NFSU2/Q3/CS
     
  2. vijay_7287

    vijay_7287 New Member

    Joined:
    Aug 12, 2005
    Messages:
    1,162
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    AMD athlon64 3000+ - Rs 7k
    MSI rs480m2-il - 4.5k
    512mb RAM(ddr 400)-Kingston - 2.2k

    if budget permits
    add geforce 6600 non gt Gfx card
    cost=Rs 5.5k
     
  3. john_the_ultimate

    john_the_ultimate No pain....No gain

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    1,197
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    AMD64 3000+ VENICE -> 5700/-
    ASUS A8N-E (no onboard video)-> 5600/-
    ASUS A8N-VM(onboard video)->5650/- approx.(pls check) TO SEE DETAILS: http://www.pcstats.com/artvnl.cfm?articleID=1898
    Go for 512mb ram DDR400 or 1GB if possible.

    If u want a good gfx card then go for leadtek 6600gt 128mb pci-e. Price around 8500-9000/-.

    By the way A8N-VM has good onboard gfx. But if u don't want onboard gfx then go for A8N-E (will give u excellent performance and value for money).
     
  4. OP
    OP
    White`Knight

    White`Knight New Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi guys.. thanx for the advice.. I`ve gotta Geforce FX 5200 card right now.. any chances it`ll go with this combination.. or should I go in for the PCIe cards.. don`t have any ideas on the costs.. think it`ll go outta hand... any sugegestions... The Hardware i already have is..

    1. Hard Drive
    2. Geforce FX 5200 Card
    3. HP Dvd Writer.
    4. ASUS DVD Rom
    5. Creative Inspire 2.1 Series
    6. Keybd/Mouse
    and the shit....

    I`m thinkin of merging the hardware.... IS IT POSSIBLE... Any suggestions????
     
  5. vijay_7287

    vijay_7287 New Member

    Joined:
    Aug 12, 2005
    Messages:
    1,162
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    the onboard video of the mobo's suggested will match the 5200
    so better go fo the PCIe boards
    everythin else looks fine
     
  6. OP
    OP
    White`Knight

    White`Knight New Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hey vijay [it rhymed] , a couple of questions i wanted to ask...

    1. Does the onboard graphics adapter support OpenGL or is it preferable to go for a PCIe.....
    2. If I stretch my budget, is possible to go for a new comp config in 25 - 30 GR
    .

    Thanx a billion for the advice!!! :)
     
  7. john_the_ultimate

    john_the_ultimate No pain....No gain

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    1,197
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    Yes the onboard gfx of A8N-VM (Geforce 6100/6150) supports OPENGL.

    You can certainly use ur existing components.
    Just buy the new mobo(A8N-E/A8N-VM), RAM and PROCESSOR. Why buy a all new computer? U could upgrade whenever u want.
    I would suggest that if u are willing to spend 25-30K then buy:
    AMD64 3500+ ->11000/-
    A8N-E/A8N-VM->5600/-
    6800GS ->14500/-
    Total = 31100/- this is just a suggestion. But this upgrade would be rocking.

    For further details regarding config and price see this thread by digitized: http://www.thinkdigit.com/forum/viewtopic.php?t=32509&start=0
     
  8. roydon

    roydon New Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    Hey guys ,my new parts just came in;

    AMD Athlon64 3000+ (Venice) >>5,700
    MSI K8N Neo4 Platinum ->>5,800
    1 GB (2*512MB) DDR 400 Ram >>3,600
    Leadtek GeForce 6800GS >>15,000

    Planning on getting a BenQ FP71V+ 17" LCD Monitor(5 ms responce time)
    :twisted:
     
  9. OP
    OP
    White`Knight

    White`Knight New Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    do we get these parts at the same cost in Pune as well.... If so do u knw any place i can buy reliable hardare?? Thanx!!! :)
     
  10. Kniwor

    Kniwor Learner

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    1,949
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    3500+ is not worth the cost difference....
    3200+ is logcal choice...



    my suggesion here..


    AMD Athlon 64 3200+ -------------------------- 8000
    ASUS A8N-VM ----------------------------------- 4500
    2*512Mb Corasir value select 2.5 CL----------- 5000

    total Rs. 17500/- ..... this is the BEST u can get
    If the budget is strict 16000 then get 2x512 Hynix which will be around 4000 so tatal is... Rs. 16500/-


    and u will not deed ut graphics card this motherboard has good integrated graphics and a PCI-E slot so that u can get a PCI-E graphics card later and upgrade...
     
  11. OP
    OP
    White`Knight

    White`Knight New Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How good is the Transcend RAM as compared to Corsair?? I`m kinda having a hard time to find Corsair in Pune....
     
  12. vijay_7287

    vijay_7287 New Member

    Joined:
    Aug 12, 2005
    Messages:
    1,162
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    corsair is the top of the notch brand

    transcend & kingston follow
    make sure u make it 2*512, to get the dual channel advantage
     
  13. OP
    OP
    White`Knight

    White`Knight New Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was going thru these processors.. found out AMD has got this FX series and the X2 series... wad are these about.. anythin special bout these? can i upgrd to these processors on the ASUS A8N-VM... one more thing... this mobo has onboard video.. can i still upgrd to a card later on??? Thanx....
     
  14. Kniwor

    Kniwor Learner

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    1,949
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago

    yes u can upgrade to those processors as long as socket 939 is around....

    also u can get a better graphics card later on that motherboard, it has a PCI-E x16 slot
     
  15. izzikio_rage

    izzikio_rage Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2005
    Messages:
    2,180
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    48
    Location:
    out of phase with this dimension
    hey lots of people near kolkatta are telling me that the 3000+ has been discontinued? is this true?If so then what is the next best alternative considring that the 3200 does not seem justifed for its price
     
  16. john_the_ultimate

    john_the_ultimate No pain....No gain

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    1,197
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    3200+ is logical choice if u r not getting 3000+.....
    it is 3500+ which does not justify the price. Go for 3200+.
     
  17. OP
    OP
    White`Knight

    White`Knight New Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi guys... thanx to ya, I got a good configuration.... I got AMD 3200+/1GB Transcend Ram/Asus A8N - VM... Any idea how much the X2 processors cost? Will most probably upgrade in 3-4 months...
     
  18. Kniwor

    Kniwor Learner

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    1,949
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    yeah 3000+ for socket939 is not available in kolkata...

    since u are in kolkata i say u read my post again... it has the best and itÅ› all available in kolkata....
     
  19. OP
    OP
    White`Knight

    White`Knight New Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Any idea how much the X2 processors cost?
     
  20. abhijit_reddevil

    abhijit_reddevil Manchester United

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,447
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Kolkata, India
    Only two available here:

    3800+ X2: 18k
    4200+ X2: 26.5k
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page