avast! and Zone Alarm firewall Compatibility issue

Discussion in 'Software Q&A' started by Kiran.dks, Oct 7, 2006.

?

Which Firewall do u recommend?

  1. Sunbelt Kerio Firewall

    1 vote(s)
    11.1%
  2. Zone Alarm Firewall

    8 vote(s)
    88.9%
  3. Syngate Firewall

    0 vote(s)
    0.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Kiran.dks

    Kiran.dks New Member

    Joined:
    Apr 3, 2006
    Messages:
    2,494
    Likes Received:
    91
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune, India
    Is there any compatibility issues with avast! and Zone Alarm firewall? I have avast! 4.7 Home edition installed. I installed Zone alarm firewall successfully. It needed a reboot. After reboot I see a warning from Zone alarm firewall that Zone alarm is not compatible with avast!.
     
    Last edited: Oct 13, 2006
  2. Desmond David

    Desmond David Destroy Erase Improve

    Joined:
    Apr 9, 2005
    Messages:
    5,781
    Likes Received:
    80
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Pune
    Theres ben a compatibility issue between ZoneAlarm and avast! for quite a long time now. All we can do is wait and watch till the issue is sorted out by the avast! developers. However, I still use ZoneAlarm with avast!, its not given me any problems till date.
     
  3. Third Eye

    Third Eye gooby pls

    Joined:
    Apr 2, 2006
    Messages:
    4,293
    Likes Received:
    58
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Not very far from you
    Zonealarm is the world most trusted firewall ever.If you want to secure your pc from hackers then it is must to install this firewall.
     
  4. anandk

    anandk Distinguished Member

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Messages:
    3,786
    Likes Received:
    106
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune
    imo, there r no known compatibilty issues btwn za & avast. in fact the coexistence of those two is stunning ! on my desktop i have zass and avast running peacefully ! make sure u r using the latest versions of both.

    nevertheless, in case of problems, don't install the network shield. select custom install (in avast) and un-click network shield. this network shield acts as a partial software firewall and could perhaps b causing conflicts with za.
     
  5. Vishal Gupta

    Vishal Gupta Microsoft MVP

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    5,173
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AskVG.com
    Yeah! If u install network shield/web shield in avast!, then the problem occurs.
    But avast! automatically detects the ZA firewall and asks u to disable its network/web shield.
    So no problem! :)
     
  6. PainKiller

    PainKiller thug for life...2pac

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Messages:
    182
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    nEw dElHi [wEsT]
    avast and ZA are peacefully installed on my Pc for the last 1yr.
     
  7. OP
    OP
    Kiran.dks

    Kiran.dks New Member

    Joined:
    Apr 3, 2006
    Messages:
    2,494
    Likes Received:
    91
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune, India
    Thanks a lot! I appreciate your feedback. But i want to clear a doubt. Is Zone alarm firewall resource hungry like Norton antivirus? Or shall I stay with Sunbelt Kerio Firewall?
     
  8. Vishal Gupta

    Vishal Gupta Microsoft MVP

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    5,173
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AskVG.com
    ZA is not at all resource hungry! :)
     
  9. JGuru

    JGuru Well-Known Member

    Joined:
    Dec 25, 2005
    Messages:
    1,726
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Space-time continuum
    ZA is the best firewall & also easiest to configure.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page