1. Hi Guest
    We are running a survey about laptop service in India, and we'd love your inputs. Please help us improve the quality of laptop servicing, and if you've had any bad experiences, now is the time to be heard.
    Take the survey

A7N8X-E DELUXE - help!

Discussion in 'QnA (read only)' started by icecoolz, Oct 15, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. icecoolz

    icecoolz Active Member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Bangalore
    Well I just changed my processor and mobo to the 2600+ barton and to the A78X-E deluxe mobo. I got it all setup the dealer is well known to me told me I might have to reinstall the OS and yes I had to. I reinstalled Windows XP with Sp1. Everything worked fine except for the onboard sound. Whenever I try to install the drivers for it I get install aborted "Invalid data found" error...any idea why this happens ? Bad OS perhaps ? I have another sound card Creative one and that got detected fine and drivers and all are installed properly.

    Anyone got any ideas ?? I really need both sound cards ...thanks in advance!
     
  2. theraven

    theraven Active Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    off to "never ever" land
    u cant use both sound cards
    ur onboard sound card can be kept on automatic or disabled in bios ..
    if on automatic .. it will shut on its own if another soundcard is detected
     
  3. OP
    OP
    icecoolz

    icecoolz Active Member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Bangalore
    are you sure ???cos ...I earlier had ASUS 266 mobo which also has a built in sound card and I used Creative along with it. I didnt have any such issues. The only problem I had was with the gaming port as the IRQ was already in use by Creative for its gaming port and hence the onboard gaming port couldnt acess it...which really wasnt an issue for me...
     
  4. freshseasons

    freshseasons King of my own Castle

    Joined:
    May 7, 2004
    Messages:
    1,407
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    EVERYWHERE
    Well i have Asus ....A7N8X /VM Nforce 2 and i seem to be able to use both onboard as well as my Creative Audigy 2 Zs card..and so can my friend who has an intelMOBO board and one Turtle Sound card...can use his onboard sound as well as Pci card...for a bit of DJ ...So i think its fairly easy to use both...
    Why don't you try formatting the os ...or if not possible unistalling all the drivers and all and follow the instal in this process...
    1) Direct X 9.0C
    2) Then Via 4 in 1 Driver ( Latest one downloaded from net ..not one from MOBO Cd )
    3) Then Graphic Card driver ..
    4) Then Onboard sound Card Driver ...
    5) And then Finally the Creative Card Driver....
    Should solve the problem...i guess....Please disable these ports if you dont use themmm...com port 1 & 2 Parellel Ports and one of the onboard game Port...insted use Creatives game port if youhave to use... :p Best Luck...
     
  5. theraven

    theraven Active Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    off to "never ever" land
    ok then try this ...
    install both the cards
    and then goto control panel => sounds and audio devices properties
    goto audio there
    and at the bottom disable use only default devices
    and now give it a shot
     
  6. darklord

    darklord New Member

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Messages:
    1,428
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pune,India
    VIA drivers for a Nvidia chipset motherboard?
    Typo? :lol:
     
  7. freshseasons

    freshseasons King of my own Castle

    Joined:
    May 7, 2004
    Messages:
    1,407
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    EVERYWHERE
    OPPPPS forgot that in the rush of hour...yes the latest nforce2 drivers from net... :oops: :p ..Thanks pal darklord
     
  8. TheMask

    TheMask @ TechEnclave

    Joined:
    Nov 24, 2003
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mys, IN
    Hey, i thot u cud use only one of the 2 at one time! i mean, if u wanna use on-board, then u wont get output on ur soundcard and if u use ur sound card, u wont get the output on on-board.. thats what i had thot.. and when i had tried, thats what i found! any special set-up/software u have installed to make them work both at the same time?

    the latest nVidia motherboard drivers can be downloaded from here..

    http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_5.10

    or better yet, wait for ur next copy of Digit. I am sure u'll find them there ;)
     
  9. OP
    OP
    icecoolz

    icecoolz Active Member

    Joined:
    Jul 30, 2004
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Bangalore
    TheMask:

    At any point of time you can use only one audio card as in the output of all sounds from an OS perspective. Even from audio controls u can change which card the output will goto but still u can only use one card in the OS. However certain DJ applications allow you to use more than one card. One for the main output and one for the headphones. This is what I was doing.

    I'll try installing the later nvidia drivers...thanks...
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page