a comp for high end graphics..

Discussion in 'Graphic cards' started by windchimes, Jun 30, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. windchimes

    windchimes Can you hear it..??

    Joined:
    May 21, 2005
    Messages:
    340
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    In my own corner of my room
    hi guys,


    can u plzzzz help me with a gud configuration for a machine to run high end graphical appln's.....?? in high range and mid range level....
    thanking you..

    www.hereitbegins.blogspot.com

    best regards
    Windchimes
     
  2. samrulez

    samrulez New Member

    Joined:
    Apr 16, 2006
    Messages:
    1,334
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    AMD Athlon 3500+/3800 X2
    ASUS A8N-E/A8N-E SLI
    1/2GB 400 MHz ram
    nVidia 7600/7900
    Antec True Power 550 watts SMPS
    Antec Plus View II cabinet
    Sony DvD writer
    WD/Seagate 250/400GB SATA (II) HDD
     
  3. deathvirus_me

    deathvirus_me New Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, India
    Ok here goes one :

    AMD Athlon64 X2 4200+ , Asus A8N32 SLi Premium , XFX 7900GT XXX Edition , Kingston 2*1 GB DDR433 , Antec Performance TX1050B (bundled with a SP2.0 500W PSU) , WD 4*74 GB Raptor in RAID 0 ,

    Well this is not exactly a high end pc ... but an entry level high segment one ... enough for any current games etc. etc. but if u really wan a high end PC then how about this :

    Two Dual Core Opteron 285's, Tyan K8WE Mobo , (2) XFX 7950GX2 SLI , Ageia PhysX card, 16GB DDR433 RAM, (4)Seagate 750GB SATA300 drives ~ 3 terabytes, (2) 15,000rpm 146GB scsi raid, Dual 750Watt power supplies, Ent Srv 2003 64-bit/Suse 10 64-bit, Apple 30" Cinema at 2560x1600, ... & plenty of blue lights. and modding ..
     
  4. JGuru

    JGuru Well-Known Member

    Joined:
    Dec 25, 2005
    Messages:
    1,705
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Space-time continuum
    How about this :
    Intel 975 chipset Motherboard with compatible Intel processor
    Leadtek Winfast PX7900GTX (fastest Graphics Card available!!)
    Kingston 2 GB RAM (433)
    Western Digital 120 GB HD (10,000 RPM)
    SamSung 17' Monitor
    Altec Lansing Speakers 5.1 channel (500 watts) Speakers
    Sony DVD Writer
    This is definitely a high-end Graphics monster!!
     
  5. deathvirus_me

    deathvirus_me New Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, India
    Well .. the 7900GTX's are not the fastest cards around .. ur forgetting the X1900XTX's .. and even better the 7950GX2's ...
     
  6. yogi7272

    yogi7272 New Member

    Joined:
    Oct 30, 2004
    Messages:
    1,175
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    vashi, navi mumbai
    forget amd .. anything high end will begin and end with CONROE .. since u are building high end and dont have any budget limit then wait for 27 th july and go for conroe ..
     
  7. yogi7272

    yogi7272 New Member

    Joined:
    Oct 30, 2004
    Messages:
    1,175
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    vashi, navi mumbai
  8. Ch@0s

    Ch@0s New Member

    Joined:
    Jun 3, 2006
    Messages:
    372
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Windchimes is this computer for Gaming or Pro apps/DCC?
     
  9. gary4gar

    gary4gar GaurishSharma.com

    Joined:
    May 21, 2005
    Messages:
    4,094
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jaipur
    whatas ur budget over lac or more??
     
  10. gxsaurav

    gxsaurav Guest

    I see, u need a system for Animation, that means Maya, 3DS Max etc

    go for Athlon64 AM2 4200+ X2, cos AM2 is here to stay & u r buying a new PC
    Nforce 550 based motherboard, it will be enough for u

    2 GB RAM, this will help a lot, get 2X1GB or even 4X512 MB as the motherboard will usually have 4 memory slots

    Geforce 7600GT PCI with 256 MB RAM, refrain from 128 MB RAM, as even in openGL mode, the viewport goes slow on gaming cards, & quite frankly, i don't think a Rs 90,000 Quadro FX 4400 is in your budget

    A 17" Samsung Dyanflat monitor, LCD is good, but if u can squeze one in your budget, then go for Samsung 713N

    Keyboard & Mouse according to u, however i would say...get a Logitech/Microsoft high DPI optical mouse
     
  11. OP
    OP
    windchimes

    windchimes Can you hear it..??

    Joined:
    May 21, 2005
    Messages:
    340
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    In my own corner of my room
    hi,

    yes...i need a machine for doing animation...n as far as the budget goes...itz not fixed....but first i wud luv to kno the best config's around.
    Which processor is the best AMD...or Intel...as far as graphics are concerned...(plzz specify )??? any overheating problems..?? Thanks buddies...

    regards
    Windchimes
     
  12. gxsaurav

    gxsaurav Guest

    plz read just above your thread....u should get the answer
     
  13. akshayt

    akshayt New Member

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    1,708
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    wait for conroe: strongly recommended

    even if you get the slowest core 2 duo (E6300), it may be fine , it may cost around 10k

    as for graphic card, you need to get quadro or fire series from nvidia and ati, I doubt whether the amount/quality of work you are planning to do needs anything over a 256mb 7600GT at the very maximum, very very maximum, if you want to game then it is a different thing al together.

    Get a:

    Intel Conroe ( Core 2 Duo ) E 6300/6400 or higher : 10-12k(maybe more for E6400)
    Intel some 975 chipset, not sure of exact details, it is for 17.5k
    4 X 1gb DDR 2 667 ram : 20-25k
    256mb 7600GT - 512mb Geforce 7900GTX : 12-13k to 30-31k or more
    I think a 7600GT should be more than enough, please ask others though/as well
    250/300 GB SATA II NCE HDD, Seagate
    PSU: Antec NeoHE500 or better depending upon the system
     
    Last edited: Jul 3, 2006
  14. yogi7272

    yogi7272 New Member

    Joined:
    Oct 30, 2004
    Messages:
    1,175
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    vashi, navi mumbai
    and if u plan to go for conroe then get one of these boards ...

    1. ASUS P5W DH DELUXE - 975 X
    2. INTEL BAD AXE XBX - 975 X
    3. ASUS P5B DELUXE - 965 P
    4. GIGABYTE GA-P965-DQ6 - 965 P

    now out of these, go for the first one if u want crossfire or sli
    and the last if u dont want it ..

    also all these boards supports kentsfield .. intel's first quad core processor based on conroe platform releasing in jan 2007 ...
     
    Last edited: Jul 4, 2006
  15. ritwickgupta

    ritwickgupta New Member

    Joined:
    May 20, 2005
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    pune
    what r the conroe campatible mobo n what r their costs?????
     
  16. akshayt

    akshayt New Member

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    1,708
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    conroe mobos, there is asrock in sub 5k, all others will probably be 15k or more at the moment, in facxt around 17-18k types
     
  17. ritwickgupta

    ritwickgupta New Member

    Joined:
    May 20, 2005
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    pune
    hi techies...............
    if the price of mobo for conroe is abt 14-17k then its useless waitng for it n i wud rather buy an amd 3800+.( did u say that there is a mobo for 5k also....if yes then hw is it performance wise??????) will there b compatibility issues with that mobo with the gpx card, tv tuner card n all that???? plz reply.....
     
  18. deathvirus_me

    deathvirus_me New Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    1,838
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, India
    Didn't Intel say that Conroe will not support SLi , officially ???
     
  19. akshayt

    akshayt New Member

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    1,708
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    then get crossfire instead,

    for 5k mobo, please visit techenclave.com/forums and ask them,

    Also, even if mobos are expensive the cpu+mobo comes out to be aroudn 25k, while X2 3800 + decent mobo will be sub 15k, however the former will be much much better and even beat or equal a X2 4400 or higher
     
    Last edited: Jul 7, 2006
  20. gxsaurav

    gxsaurav Guest

    what the hell r u guys telling him SLI & crossfire for animation.....first look what he needs

    Conroe is good, but if u can't wait then get a Athlon64 X2 based system, u will only notice 5% difference in similar rating based Conroe, while rendering...

    However, Conroe brings SSE4, which is good, something AMD Athlon64 X2 doesn't have yet

    if u can go for conroe, & E6600 should be enough for your needs...with a 7600GT PCI-E with 256 MB RAM
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page