512 RAM in about Rs 4000-Some help needed

Discussion in 'QnA (read only)' started by rahul_becks23, Dec 2, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rahul_becks23

    rahul_becks23 New Member

    Joined:
    Oct 17, 2004
    Messages:
    830
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hey there - hi all of u cool guys
    i have a Compaq Presario SR1105IL running XP with these hardware-
    AMD Athlon XP 2400+ ,
    128 MB DDR ,
    nV. GF 5200 128 DDR1 ,
    A VIA motherboard-VT8237 ,.........

    i want to be into serious gaming with all the features(anti-aliasing,anti-filt. etc) ON AT THE HIGHEST LEVEL .
    So i wish to upgrade my memory into 512MB.
    My question-
    Can i buy a good quality 512MB around Rs. 4000.
    where can i get the best buy or which brand would be the best buy for these situations.
    I would really like to hear from u guys.
    THANKS A LOT FOR READING THIS.
     
  2. funkymonkey

    funkymonkey New Member

    Joined:
    Nov 27, 2003
    Messages:
    246
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    well for that PC you can get DDR333 or even DDR400 RAM.
    for 2400+ all you need is DDR333.
    And yes you can easily get Hynix or Transcend 512MB for 4k.
    This will definitely help your gaming upto some limit. Mostly stuttering will go away but dont expect gaming with Full AA and AF with the card that you have.
    FX5200 is simply not powerful enough to play modern games at full details.
     
  3. Sourabh

    Sourabh Laptoping

    Joined:
    Aug 15, 2004
    Messages:
    2,206
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Mumbai
    prices

    hynix 512 ddr400 for rs 3600/- ant 300-400 less for lower speeds 266 and 333
     
  4. delhibhai1000

    delhibhai1000 New Member

    Joined:
    Nov 15, 2003
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    DELHI,duh!!
    @rahul_becks23: dude chk ur PM.
     
  5. delhibhai1000

    delhibhai1000 New Member

    Joined:
    Nov 15, 2003
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    DELHI,duh!!
    @rahul_becks23: dude chk ur PM.
     
  6. theraven

    theraven Active Member

    Joined:
    May 5, 2004
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    off to "never ever" land
    u need a better graphics card for this ... not ram
    tho ram ofcourse makes a diff. ...
    but just by upgrading to 512 mb ram u wont be able to do what u seek !
     
  7. OP
    OP
    rahul_becks23

    rahul_becks23 New Member

    Joined:
    Oct 17, 2004
    Messages:
    830
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thanks very much for replying

    hey thanks to all u guys i could get some info for buying RAM.
    And yes-to funkymoney,saurabh,theraven and delhibhai-THANKS AGAIN
    FOR THE HELP
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page