Racedriver Grid on Windows 7

Discussion in 'Gamerz' started by jackal_79, Jan 6, 2013.

  1. jackal_79

    jackal_79 Get Digit ized

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    545
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kerala
    Hi, i am a great fan of game Grid. I use to play it a lot earlier when i was using win xp. Now i have upgraded to win 7 and tried playing the game. But nothing happens. Iam not sure that the game is supported on Win 7. A search on above problem showed some links which suggested replacing a dll file which was reported missing when i tried to start it. But replacing the file didn't help me much. Does anyone has any similar experience and have fixed it?
     
  2. anirbandd

    anirbandd Audio Nirvana!! \m/

    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    4,944
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Kolkata/Pune
    what nothing happens?? please give details about what happens... and what error messages showup..
     
  3. Flash

    Flash Speed Ghost

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    4,532
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Location:
    <Classified>
    Have you tried reinstalling Directx and upgrading the GFX drivers?
     
  4. vamsi_krishna

    vamsi_krishna New Member

    Joined:
    Sep 2, 2007
    Messages:
    3,535
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hyderabad, Andhra Pradesh
    If you have all the redistributables installed, try running it in administrator mode. Also, make sure that OpenAL is installed.
     
  5. OP
    jackal_79

    jackal_79 Get Digit ized

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    545
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kerala
    At first I was getting DirectX DLL file missing. so I googled a installed the missing file. Now when I start the game, I only get a black screen.
    As far as drivers are concerned, iam using a 7750 with latest catalyst drivers. I really liked this game. Anyone has any suggestions?
     
  6. OP
    jackal_79

    jackal_79 Get Digit ized

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    545
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kerala
    Anyone?
     
  7. vamsi_krishna

    vamsi_krishna New Member

    Joined:
    Sep 2, 2007
    Messages:
    3,535
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hyderabad, Andhra Pradesh
    Instead of just pasting the missing DLL, I would recommend installing the while DX package that came with the game.
     
  8. OP
    jackal_79

    jackal_79 Get Digit ized

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    545
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kerala
    Did a full re install and upgraded to latest patch. Still no luck. Game doesn't even start.
     
  9. OP
    jackal_79

    jackal_79 Get Digit ized

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    545
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kerala
    Bump::
     
  10. Flash

    Flash Speed Ghost

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    4,532
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Location:
    <Classified>
    Tried XP compatability?
     
  11. OP
    jackal_79

    jackal_79 Get Digit ized

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    545
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kerala
    Yes. No luck
     
  12. thetechfreak

    thetechfreak .

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    9,675
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    38
    Game works fine on my Windows 7 PC without any compatibality mode.

    Is it a legit version?
     
  13. gameranand

    gameranand Living to Play

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    14,035
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    38
    Location:
    The Cyclone
    Have you tried installing DirectX and not the game ??
     
  14. OP
    jackal_79

    jackal_79 Get Digit ized

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    545
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kerala
    That I have not since I already have a higher version installed ( iam using hd 7750 with directx 10 or 11). Do you want me to try installing directx 9?
     
  15. Flash

    Flash Speed Ghost

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    4,532
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Location:
    <Classified>
    ^ Just give it a try. Whatif the game needs that OLD file, as its crucial?
    It happens with some games.
     
  16. OP
    jackal_79

    jackal_79 Get Digit ized

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    545
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kerala
    Just tried that.Still No Luck.
     
  17. gameranand

    gameranand Living to Play

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    14,035
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    38
    Location:
    The Cyclone
    Just install the latest DirectX which is June 2010 AFAIK till now.
     

Share This Page