How to connect Tata Sky + with my pc?

Discussion in 'Peripherals' started by rondadevil, Jul 28, 2011.

  1. rondadevil

    rondadevil New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hii,
    i have a tata sky +. it gives an output of dvi. i have a 22 inch LG LED monitor which supports dvi/hdmi input.
    now the problem is that i cant find any compatible tv tuner or PCI express card to watch both TV and computer at the same time.
    Please suggest me an external/internal tvtuner so that i can do the both.
    Advance thanks.:)
     
  2. Zangetsu

    Zangetsu El Directo!

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Messages:
    9,859
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Soul Society
    there are many brands of external TV Tuner available.
    such as Pinnacle,iBall,Intex,Enter,TechCom,PixelView
     
  3. desiibond

    desiibond Bond, Desi Bond!

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    9,931
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    what you need:

    1. External TV Tuner that can take RCA input (audio and video) and VGA/DVI/HDMI out and 3.5mm audio out.
    2. DVI to VGA converter (if the card only has VGA or S-Video out)
    3. RCA Connector like http://upload.wikimedia.org/wikiped...mposite-cables.jpg/250px-Composite-cables.jpg.

    you should be able to figure out connections once you get these.

    Btw, if your tata sky+ STB has DVI output, why not connect it to monitor directly and then use RCA to 3.5mm converter to connect your speakers? And if both your STB and monitor has HDMI ports, it is even easier.
     
    thetechfreak likes this.
  4. macho84

    macho84 New Member

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    624
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    if he has then he wont even posted . As said you need a tv tuner card to connect to monitor. As monitor main difference when compared to pc is this.

    No support for tunner.
     
  5. desiibond

    desiibond Bond, Desi Bond!

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    9,931
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore
    can you please explain in english. Not able to understand what you are trying to say.
     
  6. Zangetsu

    Zangetsu El Directo!

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Messages:
    9,859
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Soul Society
    Its in english but words r messed up..so not understandable...:-D

    @macho84: how can u compare monitor with PC...coz we use monitor only with PC..
     
  7. d6bmg

    d6bmg BMG ftw!!

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Messages:
    6,722
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata, India
    lol, his definition of PC is wrong.:p
     
  8. mithun_mrg

    mithun_mrg Active Member

    Joined:
    Oct 1, 2003
    Messages:
    1,338
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Assam
  9. krishnandu.sarkar

    krishnandu.sarkar Simply a DIGITian Staff Member

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    4,701
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Kolkata
    BTW one thing I want to confirm, can we change channels?? I mean I want to view one channel on TV and other Channel on PC. Is this possible?? I couldn't find any way out for this thing.
     
  10. TheMost

    TheMost Simply.. Evolution !!

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    563
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chennai
    I Don't Think u can ! :-|
     
  11. mithun_mrg

    mithun_mrg Active Member

    Joined:
    Oct 1, 2003
    Messages:
    1,338
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Assam
    ^ i think there is no possible way for that other than to get a parallel connection
     
  12. Sarath

    Sarath iDota

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    2,896
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bangalore, Visakhapatnam, Abu Dhabi
    No. That died with the good old cable system.
     
  13. v.Na5h

    v.Na5h Off Hook!

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    516
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mumbai
    one liner:
    why the hell do you need a tv tuner...
     
  14. NoBodyAtAll

    NoBodyAtAll New Member

    Joined:
    May 6, 2012
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Tata sky plus connects to My HD tv through a HDMI cable,,,,my laptop has an HDMI port...cant i connect tata sky plus directly to the laptop without tv tuner because i want to use my laptop as external display...and meanwhile record the tv using some software like Windows Media Centre....any help guys?
     
  15. Sujeet

    Sujeet Undead!!!

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    1,680
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India
    Laptop/PC Supports Visual Output Only(in absence of PCI Media Input Cards).

    Monitors and TV are Output Device.They only support input from HDMI,DVI,VGA etc.

    STB is a Output Device.It sends Data to TV/Monitor.Collects Input from Satellite.

    There are only two ways possible under any Condition.
    -Either Connect STB to Display Directly.
    -Connect Laptop/PC to Display Directly.

    Connect STB To Laptop/PC using a External TV Tuner via RCA or any other Connection if available.And then Connect PC/Laptop to Display.

    Dont mess up connecting non-input device to an input connection and a non-output device to a Output Connection.
     
  16. NoBodyAtAll

    NoBodyAtAll New Member

    Joined:
    May 6, 2012
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    But my STB has only HDMI output...through which it is currently connected to my HDTV.....ie through HDMI-to-HDMI cable....i want to use the same cable to connect it to my laptop instead, as it has an HDMI port too. Cant i directly plug that HDMI Cable into my laptop's HDMI port instead of my TV's HDMI port and enjoy channels. Is it possible?
     
  17. Sujeet

    Sujeet Undead!!!

    Joined:
    Dec 27, 2011
    Messages:
    1,680
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India
    No.Not at all.

    As i said Laptp's HDMI port is configured for HDMI-out Signals and STB's HDMI port too are Configured for HDMI-Out Signals.So that combo is not possible.

    TV/Monitor's HDMI port are configured for HDMI-in so they will work independetly in these to combo:
    TV/Monitor-to-STB--via HDMI
    TV/Monitor-to-Laptop--via HDMI.

    No other pairing possible in your case.


    The connection is possible only b/w In-to-Out/Out-to-in-->both way it means same.
     
  18. indigomain

    indigomain New Member

    Joined:
    Aug 31, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You need a capture card or Tuner for input of TATA Sky to your PC .
    here is solution..
    Avermedia C874 - connects to your TATA sky HD STB thru component cable and from PC on USB . you can watch you TV parallely by HDMI out of this box. Also this box has IR blaster which takes your TATA sky HD STB remote control to your PC and you can change channels.
    check out price at flipcart.com

    If you want cheaper solution, you need to change channel by your TATA SKY STB remote.. you can have Avermedia H727 which has all the input option HDMI/Component/Composite/ Svideo/ Tuner and records in HD mode. Its internal PCI E .. you can even go for 3D one in this if you want to convert 2D to 3D Live TV ..

    more cheaper .. go for USB one .. one side it is composite and other side RF input . now connect to your PC thru USB port.. and take your PC output to your TV thru your HDMI or DVI out option ..

     
  19. nginx

    nginx New Member

    Joined:
    Apr 30, 2011
    Messages:
    480
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Kolkata
    Good question. Why the hell would you need a TV Tuner Card? The Tata Sky STB has built in TV Tuner and it just sends the Audio/Video signal to the TV. Unlike regular cable, you will notice that its not possible to change or tune channels with your TV's remote when you use Tata Sky STB. What this means is that you can connect a regular PC LCD Monitor to Tata Sky's STB directly via HDMI cable and watch TV.
     
  20. Niraz

    Niraz New Member

    Joined:
    Oct 14, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have lenovo C200 an all in one tv. If I buy a USB TV Tuner I have to type password and have to windows log in. So, I want to watch tv on it without windows login as on normal CRT and LCD without support of os through VGA to tv tuner connection. Mine pc has USB port only and STB has HDMI and RGB. Need Help!!
     

Share This Page